SAVNET: Agnar Holtås forsvant fra hjemmet sitt på Mathopen i Bergen lørdag 29.juni. Foto: Privat/Politiet.
SAVNET: Agnar Holtås forsvant fra hjemmet sitt på Mathopen i Bergen lørdag 29.juni. Foto: Privat/Politiet.

Avslutter søket etter Agnar (74)

– Vi har ingen opplysninger om hvor han kan være, sier politiet i Hordaland til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har bestemt seg for å avslutte søket etter savnede Agnar Holtås (74) fra Bergen.

– Det har vært et stort søk over mange dager. Vi vet ikke hvor vi skal søke videre. Vi har ingen opplysninger om hvor han kan være. Det gjør det vanskelig, og det er tatt en vurdering om at søket innstilles, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Janne Steimler Sætre, til TV 2.

Agnar Holtås forsvant fra hjemmet sitt på Mathopen i Bergen lørdag 29. juni. Han ble sist sett ca. klokken 10.15 om formiddagen, og ble meldt savnet av familien sin samme dag. 

Det ble satt i gang omfattende søk i dagene etter at han forsvant. Letemannskaper fra politi, Røde Kors, Sivilforsvaret og Forsvaret har gått manngard i områder rundt Holtås' hjem. I tillegg har en rekke frivillige vært involvert i søket. Til tross for det er det ikke blitt gjort noen funn.

– Det er ikke kommet noen nye opplysninger som tilsier at det er grunnlag for å sette i gang søk andre steder, sier Sætre.

Ifølge den nærmeste familien skal ikke den savnede ha vært ved sitt vante jeg da han forsvant.

– Far slet med søvnproblemer og vi tror ikke han sov natt til lørdag. Han var nok ikke i sitt vante jeg da han forlot huset lørdag, sier Kjetil Holtås, Agnars yngste sønn, til Bergens Tidene.

Han er selv på ferie hos faren sammen med sin egen familie og deres to hunder.

– Jeg hørte at han gikk ut og antok at han skulle lufte hunden, men ble forbauset da jeg skjønte at han ikke hadde tatt den med. Det pleier han alltid når han går ut om morgenen, sier Holtås til avisen.

Kjetil Holtås innrømmer at håpet om å finne faren i live blir stadig tynnere.