Du trenger ikke å planlegge fancy ferieturer for å ha spennende opplevelser i ferien. Det er mye å finne på med lavt budsjett og uten å reise langt av gårde.

Her er noen tips til deg som har ferie, men mangler planer:

1. Ta en tur i parken. Har du tilgang til en venn, er det forfriskende morsomt med et slag krokett. En frisbee eller en fotball gjør samme nytten. Voksne uten barn har kanskje glemt hvor morsomt det er å leke. Tenk på hva du gjorde før internett kom.

2. Piknik. Dette kan kombineres med punkt 1. Ta med et pledd og litt mat. Iste på termos og oppskåret melon er genialt tilbehør.

3. Ta trikken/bussen/t-banen/båten til et sted du ikke har vært før. Om det ikke er langt unna der du bor, kan du gå hjem.

4. Ta en sykkeltur. Ikke la deg skremme av folka med svinedyre racersykler og treningstøy med logoer på. Sykling passer alle og er veldig gøy.

5. Inviter på lavterskel-middag. Lag noe enkelt og si til gjestene at de skal ha med seg noe også. Ikke bruk to dager på å vaske og koke. Det hyggelige er jo å møtes uansett.

TA EN SYKKELTUR: Fin feriesyssel. Foto: Colourbox.com
TA EN SYKKELTUR: Fin feriesyssel. Foto: Colourbox.com

6. Se på tv. Unn deg selv abonnement på en strømmetjeneste og se seriene som alle har snakket om i månedsvis. 

7. Gjør noe du ikke har gjort før. SUP, eller stand up-padling, er både gøy og tilgjengelig mange steder i landet. For 300 kroner kan du leie utstyr. Flere nedlagte jernbaner tilbyr også utleie av dresin. Hva med en sykkeltur langs toglinjen?

8. Lån et dyr. Meld deg om naboen eller tante Johanne skal reise bort og trenger noen til å passe katten, hunden eller gullfisken.

9. Les en bok. Det er skikkelig billig og kan fort bli en opplevelse for livet.

10. Ta en tur innom jobben og ta en kaffe med kollegene som ikke har ferie. En tur på jobb når man ikke skal på jobbe er ganske tilfredsstillende og en fin påminnelse om at det er deilig å ha fri.

God sommer!