SORG: Adrian Gjærde (4) mistet livet forrige fredag i Blindheim barnehage. Bildet til venstre er fra lørdagens minnestund i kirken. (Foto: TV 2 / Privat)
SORG: Adrian Gjærde (4) mistet livet forrige fredag i Blindheim barnehage. Bildet til venstre er fra lørdagens minnestund i kirken. (Foto: TV 2 / Privat)

Barnehagen i sorg etter at Adrian (4) døde

– Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Blindheim barnehage er i dyp sorg etter ulykken som rammet barnehagen fredag 27. juni, skriver daglig leder Torhild Haugland på barnehagens hjemmesider. 

Det var fredag den tragiske ulykken skjedde i Blindheim barnehage, og fire år gamle Adrian Gjærde mistet livet. Politiet sier til TV 2 at det er for tidlig å si noe om hvordan ulykken kan ha skjedd, utover at de antar at han døde som følge av at han fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen.

– Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte. Vi vil uttrykke våre sterkeste kondolanser til guttens familie og øvrige pårørende i denne tunge tiden. Dere har vår dypeste medfølelse, skriver Haugland videre. 

Etterforsker dødsfallet

– Barn skal være trygge i barnehagen og en ulykke som den som skjedde i vår barnehage sist fredag skal ikke kunne skje.

Politiet etterforsker fortsatt dødsfallet, for å få klarhet i hendelsesforløpet. Haugland presiserer at de derfor ikke ønsker å komme med ytterligere kommentarer.

Samtidig påpekes det at de i barnehagen trenger ro for å kunne bearbeide det som har skjedd. 

Fire-åringen begraves tirsdag 8. juli. 

Iverksatte livreddende tiltak

Det var fredag i forrige uke like etter klokken 12 fredag 27. juni at politiet fikk melding om ulykken. Fredag ettermiddag opplyste politiet at barnet døde.

Hendelsen var tidligere meldt inn til AMK, som sendte ambulansepersonell til stedet. Barnet var allerede kjørt til sykehuset da politiet ankom.

Det er meldt at ulykken skjedde rundt klokken 11 og at det ble iverksatt livreddende tiltak. Dessverre sto ikke livet til å redde.