VW Tiguan er en modell som har vært på markedet i mange år, men trass i at den begynner å eldes har den fortsatt godt salg (Illustrasjonsfoto av 2008-modell med R-pakke).
VW Tiguan er en modell som har vært på markedet i mange år, men trass i at den begynner å eldes har den fortsatt godt salg (Illustrasjonsfoto av 2008-modell med R-pakke).

Snart skal denne bestselger-SUVen fornyes

Særlig én nyhet vil være viktig for mange.

annonse
Laster inn forumet...

Norges mest solgte SUV-modell i Norge totalt sett de siste fem årene, VW Tiguan, har vært med oss siden 2009. Den begynner å bli gammel - men har klart seg uvanlig godt i markedet likevel.

Fortsatt er den inne på Topp 15-listen over de mest solgte bilene i Norge per mai.

Kombinasjonen av gunstig prising, solid driftssikkerhet og et ikke altfor kontroversielt design er tydeligvis det mange søker etter.

Men nå er det likevel ikke så lenge til vi får en helt ny generasjon - og den aller viktigste nyheten for mange vil nok være at det ser ut til at det også kommer en versjon som har 7 seter.

Slik ser dagens Tiguan ut.
Slik ser dagens Tiguan ut.

Les også: Eksplosivt salg av denne kompakt-SUVen

Ikke leken

Det er flere SUV-prosjekter på gang fra VAG-konsernet de kommende årene, som skal ta seg av lekne kjøreegenskaper og litt mer utagerende design - som Audi TT Offroad og VW Beetle Dune.

Nye Tiguan, på sin side, vil helt sikkert bygge på de samme verdiene som dagens modell - med et nedtonet og folkelig design og kjøreegenskaper som legger til rette for komfort snarere enn moro.

Les også: Kompakt-SUVer er de nye favorittene

Får tre seterader

Praktiske egenskaper vil også være høyt prioritert i nye Tiguan. Og det er her en forlenget versjon av MQB-plattformen, som er basis for en standard Tiguan, kommer inn i bildet. Det melder det velinformerte, britiske nettstedet Autoexpress.

Ved å strekke den litt er det nemlig mulig å få inn en tredje seterad. 

Nye motorer og mer utstyr

I tillegg blir det naturligvis en rekke nye og gjerrige motoralternativer - og mer utstyr. Det nye instrumenthuset som kommer på Passat til høsten, vil nok også bli å finne i kommende Tiguan. Les mer om dette her.

Bilen ventes å vises en gang neste år - og kanskje den når forhandlere allerede høsten 2015.

Interiøret i VW Tiguan anno 2014.
Interiøret i VW Tiguan anno 2014.

Les også: - Denne SUVen kan skremme fanden på flat mark!