Fikk igjen stjålet sportsbil etter 33 år

Og gjett hvem som betalte hjemtransporten!

George Talley sin Corvette var bare to år gammel da den ble stjålet i 1981. Nå har han fått den igjen - og selveste GM hjalp til...
George Talley sin Corvette var bare to år gammel da den ble stjålet i 1981. Nå har han fått den igjen - og selveste GM hjalp til...

Biltyverier er aldri hyggelig. Det vet alle som har opplevd det. Og selv om tiden leger en god del sår, er slikt noe man nok aldri helt glemmer.

I hvertfall ikke dersom man er bilentusiast, og det som blir stjålet er en bil man kanskje har et ekstra nært forhold til.

Les også: Ble fanget i sin egen Corvette - måtte ringe etter hjelp

Forsvant sporløst i 1981

Antageligvis var det slik han følte det, 71 år gamle George Talley fra Detroit, Michigan. En gang i 1981 parkerte han sin to år gamle Corvette på Jefferson Street sentralt i bilbyen, men da han kom tilbake for å hente den var den sporløst forsvunnet.

Og årene gikk, uten at han så noe mer til den.

Det plaget ham nok, for Talley var bilmann. Han var til og med ansatt hos General Motors som testsjåfør i fem år, og selv om man kjører mye fint på jobb er det jo en egen følelse med det man eier selv. Men hva skal man gjøre - bilen var borte, og den ble borte. Og han regnet nok ikke med at han noen gang skulle høre noe mer fra den.

Men så slo altså tilfeldighetene til. Omstendighetene kjenner vi ikke, men ifølge Motor Trend fikk Talley forleden telefon om at bilen hans var funnet, og sto ved en politistasjon i Hattiesburg, Mississippi. Både overraskelsen og gleden var selvsagt stor, men Talley fikk et lite problem med på kjøpet.

Les også: Innbitt biltyv stjal samme bil to ganger på ett døgn

Det fortalte han om da han ble intervjuet på radio. For en slik hendelse er selvsagt så spesiell at den havner i nyhetene i USA, og Talley avslørte for radiolytterne at han ikke visste sin arme råd for hvordan han skulle klare å få hentet Corvetten hjem de rundt 160 milene fra Mississippi til Michigan.

Tilfeldighetene stoppet imidlertid ikke med at bilen ble funnet.

Uventet hjelp fra høyeste hold

En av de som fikk med seg intervjuet med Talley på radio den aktuelle morgenen var GMs visepresident for «global product development», ikke ukjente Mark Reuss. Og han var ikke sen om å reagere:

Reuss og General Motors så åpenbart et PR-potensial, men vi tipper at de også syntes det var genuint moro å kunne bidra til at en tidligere ansatt og all time Corvette-entusiast fikk tilbake bilen sin etter så lang tid. For de tok regningen, slik at George Talley kan bli gjenforent med sin 1979 Corvette.

Les også: Josephs stjålne Boble cabriolet kom til rette etter 40 år

Hvordan bilen ser ut etter alle disse årene, og hva den har vært igjennom i mellomtiden, er foreløpig et åpent spørsmål, men uansett vil det nok bli en spesiell opplevelse for Talley å kjøre den igjen.

Har hatt flere Corvetter i mellomtiden

Samtidig vil han nok også få en ganske nådeløs påminnelse om hvordan tiden har gått - nettopp Corvetten har utviklet seg ganske enormt siden den gang, og George Talley vil ha alle forutsetninger for å føle forandringen på kroppen når han igjen starter opp den gamle bilen.

I mellomtiden har Corvette-entusiasten nemlig også rukket å eie en 1986-modell og en 2011-modell. Men den tilbakevendte 1979-modellen vil nok likevel oppleves som en favoritt i lys av omstendighetene.

Les også: Erland fikk 300 telefoner da kameratene annonserte Corvetten hans på spøk