KAMPEN UTSATT: Maria Sjarapovas oppgjør mot Angelique Kerber spilles tirsdag. REUTERS/Suzanne Plunkett
KAMPEN UTSATT: Maria Sjarapovas oppgjør mot Angelique Kerber spilles tirsdag. REUTERS/Suzanne Plunkett

Regn stoppet Sjarapova i Wimbledon

Mye regn tidligere på dagen tvang Wimbledon-arrangøren til å utsette mandagens åttedelsfinale mellom Maria Sjarapova og Angelique Kerber.

Kampen skulle ha vært kveldens siste, men et langt avbrekk tidligere på dagen gjorde at programmet ble for tettpakket til at det lot seg gjennomføre i sin helhet.

Skal Sjarapova vinne sin annen Wimbledon-triumf i karrieren, må hun spille fire kamper på fem dager. Russeren er favoritt til å gå helt til topps etter at Serena Williams røk ut allerede i 3. runde.

Lykkes Sjarapova med å slå Kerber tirsdag, skal hun spille kvartfinale onsdag og en eventuell semifinale torsdag. Wimbledon-finalen for kvinner spilles lørdag.

Tidligere mandag tapte 2012-finalist Agnieszka Radwanska overraskende for russiske Jekaterina Makarova. Den polske tennisstjernen ble knust 6-3, 6-0.

Tre av de fire høyest rangerte spillerne på kvinnesiden er allerede slått ut. Radwanska gikk i samme fotspor som Williams og Li Na. 

Enkelt for Murray

Hjemmehåpet og tittelforsvarer Andy Murray fortsetter med imponerende spill i herreturneringen. Mandag sikret han seg kvartfinaleplass.

Fire kamper ut i gressturneringen har ikke Murray tapt ett eneste sett. Den regjerende mesteren fortsatte det gode spillet mot 20.-seedede Kevin Anderson fra Sør-Afrika mandag, da han vant 6-4, 6-3 og 7-6 (8-6) i den fjerde runden.

– Det var en god seier, fordi han spilte bra på slutten og skapte problemer for meg. Det er godt å komme videre uten å tape et sett, sa Murray.

I kvartfinalen venter 11.-seedede Grigor Dimitrov fra Bulgaria, som trolig vil gi Murray tøff motstand om en semifinaleplass.

– Alle kamper er tøffe. I en kvartfinale spiller alle topp tennis, sa Murray.

Før en eventuell finale må hjemmehåpet slå verdensener Novak Djokovic, for hvis begge når semifinalen, vil de møtes der. Murray er glad for støtten han får på hjemmebane, og han tror det kan hjelpe ham til en ny finale. (©NTB)