Synes det går for sakte på E6 – nå vil samferdselsministeren øke farten

Fauske (TV 2): Målet er at E6 igjennom Norge skal ha en fartsgrense på 90 kilometer i timen på hele strekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det betyr færre rundkjøringer og at veiene går utenfor tettsteder, sier samferdselsminister Ketil Solvik Olsen til TV 2.

Frp-statsråd Ketil Solvik Olsen er i disse dager på inspeksjonstur langs E6. Turen startet i Oslo, og målet er å finne feil og mangler langs hovedfartsåren gjennom Norge.

Angrer ikke på vei-sutring

Samferdselsministeren, som tidligere har vært en sterk kritiker av veistandarden i Norge, sier nå til TV 2 at veistandarden faktisk ikke er så ille.

– Mange steder er det absolutt grunn til å sutre, men jeg tror at det er litt viktig at de som klager på veien, også reiser ut av sitt distrikt. For en del av de plassene vi kjører, er det dårlig og det er det ingen tvil om. Andre steder er det egentlig ganske bra, sier Solvik Olsen.

– Angrer dere på at dere «sutret» litt for mye da Frp satt i opposisjon?

– Nei, på ingen måte. Men vi har fått sett behovet for at få utbedringer flere steder, og det at veien er god på noen steder betyr ikke at du skal la vær og gjøre noe på andre strekninger. Derfor er det viktig at vi får framskyndet prosjektene der planene er klar, sier Solvik Olsen.

Forslag til forbedringer

På turen gjennom E6 har Solvik Olsen gjort seg noen tanker om hvordan hovedfartsåren kan forbedres. Han mener veiutbyggingen bærer preg av kortsiktig planlegging.

Statsråden mener det burde være mulig å kjøre i 90 kilometer i timen fra sør til nord, og at veiene bør gå utenfor tettstedene.

– Det betyr at vi må få bort rundkjøringene og legge veiene utenfor tettstedene. Jeg blir fort frustrert når jeg ser av det investeres 100-talls med millioner på bedre bruer, også legger man det igjennom et tettsted og det er 40-kilometers grense der, sier Solvik Olsen.

I en bilkø Nordpå i sommervarmen, er det lett å åpne pengesekken til nye veiprosjekter. Men, det er et problem, sier Solvik Olsen;

– Jeg har ikke fått PIN-koden til oljefondet ennå, men jeg jobber med saken.