Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges nest største by er ikke større enn at det fort blir tette bånd når profilerte kjendiser både er i familie og jobber sammen. Nå nærmer det seg en trolig rettssak mot profilert eks-advokat Odd Drevland og mandag ble det kjent at politiet nå ber statsadvokaten ta ut tiltale mot mannen som er siktet for å ha begått grovt underslag.

Til Bergens Tidende sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen at han ikke vil kommentere saken utover å bekrefte at den er til behandling.

– Det er uvisst når den blir ferdig, sier Stolt-Nielsen til BT.

Tette bånd

Men båndene i denne saken kan synes uvanlig tette. For førstestatsadvokaten er bror til byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen, som er partikollega med ordfører Trude Drevland (H). Bergensordføreren er gift med Odd Drevland, som er siktet for grovt økonomisk underslag. Det tette forholdet mellom de to Høyre-kvinnene reiser raskt spørsmål om inhabilitet.

Rokeringer

– Når denne saken oppstod, så var Ragnhild gruppeleder i bystyret, så har det skjedd noen rokeringer i bystyret mens etterforskningen har pågått, sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen og viser til sin søster Ragnhild Stolt-Nielsen. Hun leder i dag byrådet i Bergen.

Trude Drevland var sentral i forhold og utpekte selv Ragnhild Stolt-Nielsen til ny byrådsleder i Bergen. Odd Drevland har vært under politietterforskning i mer enn to år for grovt underslag fra en klientkonto. Han ble politianmeldt og saksøkt av Taxi Vest og leverte selv inn advokatbevillingen som også vedtatt inndratt.

Vil unngå spekulasjoner

– Hvordan håndterer dere denne saken? Du er sitert i BT at saken er til behandling?

– Jeg har sagt ingen kommentar, men for å unngå enhver spekulasjon så kan jeg bekrefte at saken skal behandles av annen statsadvokat enn meg for å unngå enhver spekulasjon, sier Eirik Stolt-Nielsen til TV 2.

Statsadvokaten skal nå ta stilling til påtalespørsmålet uten at det blir angitt noe tidspunkt for når saken er ferdigbehandlet.

– Det er tre alternativer, enten blir det behandling i tingretten, videre etterforskning eller henleggelse, forklarer Stolt-Nielsen.

Siste nytt: