Vålerenga må betale 5,6 millioner kroner til Stabæk

Stabæk fikk medhold på alle punkter i voldgiftsretten.

Les alt om fotball her!

Mandag melder Stabæk på sine hjemmeside at klubben fikk medhold på alle punkter i voldgiftssaken mot Vålerenga.

Pressemeldingen innledes slik:

«Voldgiftsretten har avsagt dom i saken mellom Stabæk Fotball og Vålerenga Fotball, knyttet til opsjonsavtalen som ble inngått i oktober 2011 vedrørende daværende Stabæk-spiller Herman Stengel.»

I tillegg til de 5,6 millionene, må Vålerenga betale saksomkostninger pålydende 529.000 norske kroner.

Styreleder i Vålerenga Åge Petter Christiansen, sa følgende til TV 2 om Stengel-tvisten for en drøy måned siden.

– Jeg har tidligere uttalt at konsekvensene kan bli store, og det står jeg ved. Ellers har jeg ingen kommentarer til saken, sier styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen, til TV 2.

Christiansen var på ferie og ikke tilgjengelig for kommentar mandag, men daglig leder i VIF Stig Ove Sandnes sier til TV 2 at det ikke er noen tvil om at dommen forverrer Vålerengas økonomiske situasjon.

– Det blir vanskeligere og mer dramatisk, og vi skulle gjerne vært foruten. Samtidig har dette vært en sak som har ligget der i to og et halvt år, som vi hele tiden har visst om. Dette har vært en risiko som vi har tatt høyde for i regnskapet. Vi har ikke budsjettert med det, men vi har visst at det kan komme.

– Hva skjer nå?

– Nå må vi bruke de neste timene, dagene og ukene for å finne en løsning. SÅ enkelt og så vanskelig, sier Sandnes.

I Stabæk-leiren er tonen naturligvis en helt annen.

– Vi har hele veien vært av den oppfatning at det ble inngått en bindende avtale i 2011. Når nå retten har gitt oss medhold i dette, oppleves dette som riktig og i samsvar med hva som ble avtalt mellom partene i 2011, sier styreleder Espen Moe.

I 2011 inngikk Vålerenga og Stabæk en opsjonsavtale vedrørende stortalentet Herman Stengel, som den gang spilte i Stabæk. Opsjonspremien var på 4 millioner kroner, en sum som skulle betales 15. oktober 2011. Vålerenga Fotball hevet denne avtalen 28. november 2011.

Saken har i hovedsak dreid seg om hvorvidt hevingen fra VIF var rettmessig. Stabæk tok ut stevning 27. januar i år, noe Vålerenga besvarte med tilsvar, stevning og motsøksmål to måneder seinere. Lørdag 28. juni ble dommen avsagt, og slår altså fast at Stabæk Fotball har rett på betaling av opsjonspremien og at Vålerenga Fotballs hevning av avtalen var urettmessig.

Saken oppdateres.