ÆRLIG: Uruguays president José Mujica ser ingen grunn til å legge skjul på hans meninger.  Foto: AFP PHOTO/Brendan Smialowski
ÆRLIG: Uruguays president José Mujica ser ingen grunn til å legge skjul på hans meninger.  Foto: AFP PHOTO/Brendan Smialowski

Uruguays president om FIFA: – Horeunger

Presidenten slakter FIFA og kaller Suárez-straffen fascistisk.

Reaksjonene etter biteskandalen til Suárez har ikke latt vente på seg. Først var det uruguayaneren som måtte tåle å bli skjelt ut.

Nå er det FIFA som blir refset på det groveste- av selveste presidenten i Uruguay.

Det internasjonale fotballforbundet straffet Suárez med fire måneder utestengelse fra all fotball og ni kampers utestengelse fra Uruguays offisielle kamper. I tillegg mottok han en bot på over 700.000 kroner.

I forbindelse med hjemkomsten til Uruguays stjerner, etter de tapte 2-0 mot Colombia, fikk landets president José Mujica muligheten til å si sin mening om straffen, skriver Telegraph. Og han var ikke nådig i kritikken.

– De som jobber i FIFA er en gjeng med horeunger.

Presidenten skal deretter ha gispet og lekt overrasket, før han smilte. Da en journalist spurte om det var greit å sitere ham på det var han ikke i tvil.

– Gjerne for min del, svarte han.

– Fascistisk straff
Presidenten var likevel ikke ferdig der.

– De kunne ha straffet ham, men ikke med en fascistisk straff, mente han.

Mujica skal ha ønsket Suárez velkommen da spilleren landet på flyplassen fredag, hvor presidenten gjorde det klart at straffen var "en evig skam" i VM-historien.

– Menneskerettighetsbrudd
Luis Suárez har også fått full støtte av sine lagkamerater etter biteskandalen. Etter tapet mot Colombia gikk Diego Lugano inn i rekken av kjente profiler som slakter straffen.

– Det er et brudd på menneskerettighetene at en spiller ikke kan være på en fotballkamp, hvor det er 80.000 mennesker eller være på et hotell med sine lagkamerater. Han kan ikke engang jobbe på fire måneder. Selv ikke en kriminell ville fått en så hard straff, sa landslagskapteinen.