«BRASSEMANNEN»: Morten Hillestad har havnet i både medienes og Brann sitt søkelys etter to fantastiske brassespark denne sesongen.
«BRASSEMANNEN»: Morten Hillestad har havnet i både medienes og Brann sitt søkelys etter to fantastiske brassespark denne sesongen.

Brassesparket seg til prøvespill med Brann

Stord-spiller Morten Hillestad skal vise seg frem for bergenserne.

For en drøy uke siden scoret 23-åringen hat trick da Stord vant 5-1 over Brann 2 i Bergen.

Det siste målet til Hillestad, 4-1 målet til Stord, var av den spektakulære sorten: Kraftspissen fikk en lang ball opp mot seg, dempet den på brystkassen og brassesparket den forbi Øystein Øvretveit i Brann-buret.

Og ikke nok med det. Bare tre uker tidligere hadde Stord-spilleren brasset inn et mål fra nærmere 25 meter hjemme på Stord stadion. Den gangen lovet Hillestad flere lignende mål.

Se begge scoringene i videovinduene nede til høyre!

– Jeg har vært heldig
Det løftet holdt han. Etter scoringen på Brann Stadion forrige helg, sa Hillestad følgende til TV 2:

– Jeg har ikke én konkret ambisjon. Da jeg var yngre ville jeg til England, men nå ønsker jeg å komme på det øverste nivået i Norge. Om det er i førstedivisjon eller i Tippeligaen er ikke så nøye. Dette er mitt første år i 2. divisjon, så jeg tenker ikke så mye på det.

Fem dager etter praktmålet mot Brann 2, kom spørsmålet fra Brann: «Vil du prøvespille for oss neste uke?»

Hillestad takket – ikke overraskende – ja.

– Jeg har vært heldig, og brassesparkene har nok vært med på å sette navnet mitt på kartet, sier Morten Hillestad til TV 2, før han legger til:

– Det er sikkert mange spillere som gjør noe lignende. Men begge mine mål ble filmet. Dessuten kom jo det siste på Brann Stadion med hele Brann-ledelsen på tribunen.

Kommer ikke til å belære Huseklepp
Nå skal han trene med et Brann-lag – som sliter i bunnen av Tippeliga-tabellen – fra tirsdag til torsdag. Det er stort for en vanlig mann, som til daglig selger maling på Stord, og som rykket ned med klubben Trott fra 4. til 5. divisjon i 2010.

– Jeg skal vise hva jeg kan, så får vi se om det er godt nok. Er det ikke det, er det bare å reise hjem og fortsette med maling og 2. divisjonsfotball.

– Huseklepp sliter med å score mål. Kommer du til å gi ham noen tips?

– Ha ha, nei. Vi spiller på to helt forskjellige nivå. Han har hatt det litt tøft i år, men jeg er sikker på at det løsner for ham. Får han et par scoringer, er han i gang igjen. Mål er som medisin for oss spisser, kommer det fra spissen som har scoret tolv mål på elleve Oddsenliga-kamper så langt i år.

Davy tvitret fra Brasil
I tillegg til Hillestad har Brann invitert Åsane-spiller Stian Nygard på prøvespill denne uken.

– Dette er to lokale spillere som har gjort seg bemerket i lokale klubber i 2. divisjon. Det passer godt å få kikket nærmere på dem og bli bedre kjent, sier utviklingssjef i Brann Rune Soltvedt til brann.no.

– Hillestad har alltid scoret mange mål. Han har hatt en god sesong på Stord, med tolv scoringer så langt i sesongen, legger han til.

Også Davy Wathne tok seg tid til å vie 23-åringen litt oppmerksomhet søndag kveld. TV 2-profilen tvitret følgende, etter at Hillestad selv offentliggjorde nyheten på Twitter: