JOBBER PÅ SPRENG: Posten lover at de gjør det de kan for å løse dataproblemene. Arkivfoto fra Bogstadveien postkontor: Posten.
JOBBER PÅ SPRENG: Posten lover at de gjør det de kan for å løse dataproblemene. Arkivfoto fra Bogstadveien postkontor: Posten.

Dataproblemer hos Posten fører til pakkeproblemer over hele landet

En rekke kunder får ikke hentet ut pakkene sine. Posten jobber på spreng med å løse dataproblemene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dataproblemer som oppstod fredag fører fremdeles til at postkontorer og andre utleveringssteder for pakkepost ikke kan levere ut pakker til kundene.

Posten: Prøv en gang til

– Det vi har problemer med er nettverket vårt som er ustabilt. Leverandøren Evry jobber på spreng med å rette det opp, forteller Hilde Ebeltoft-Skaugerud, pressesjef i Posten,  til TV 2 mandag formiddag.

– Hva er ditt beste råd til personer som venter pakker men som ikke har fått hentet dem ut?

– Forsøk en gang til. Systemet er ustabilt, så det kan hende at om du har forsøkt en gang, så vil systemet tillate utlevering ti minutter senere, sier Ebelhoft-Skaugerud.

Trodde problemet var løst

Fredag var hele systemet nede, og lørdag trodde Posten at alt skulle fungere igjen. Mandag er det fremdels problemer, og Posten kan ikke si noe om omfanget eller noe om hvordan problemene rammer geografisk.

– De fleste steder er det nå stabilt, men dessverre er det flere postkontorer og post i butikk som er rammet. Vi beklager ulempene det medfører og forstår at det er frustrende sier pressesjefen.

Posten kan mandag formiddag ikke si noe konkret om når alle problemene vil være løst.