AVDELING G: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel viste i vår frem den bortgjemte avdeling G ved fengslet. (Foto: TV 2)
AVDELING G: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel viste i vår frem den bortgjemte avdeling G ved fengslet. (Foto: TV 2)

Dømt for 150 tilfeller av vold og trusler mot fengselsbetjenter

En 31 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett kjent skyldig i 150 tilfeller av vold, trusler og sjikane mot fengselsansatte på Ila, Ullersmo og Ringerike fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

31-åringen soner allerede en forvaringsdom og kan derfor ikke få ny fengselsstraff. Han har til nå sonet i nesten 850 døgn i isolasjon på avdeling G på Ila fengsel og forvaringsanstalt. Det var mandag morgen usikkert om han ønsker å anke dommen fra Asker og Bærum tingrett, melder NRK.

– Jeg har ennå ikke fått snakket med klienten min, så jeg vet ikke om han vil anke eller ikke, sier forsvarer Kirsten Birgitte Sigmond.

Han er dømt for å ha slått ned fengselsbetjenter uten forvarsel og helt uprovosert, og å ha spyttet og kastet urin i ansiktene deres. Han er også dømt for å ha onanert foran flere kvinnelige fengselsansatte og gjort flere seksuelle tilnærmelser til dem. I tillegg er han dømt for drapstrusler og sjikane mot ansatte på Ila, Ullersmo og Ringerike fengsel. Retten mener han har gjort dette for å kunne bli flyttet til nye fengsler.

Sigmond mener derimot at 31-åringen burde ha blitt frifunnet. Hun mener det er tvil om han er strafferettslig tilregnelig. Han har fått diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse, men er likevel erklært tilregnelig av psykologer og psykiatere. (©NTB)