FORSVARER: Arild Holden er forsvarer for den 46 år gamle mannen som i går meldte seg til politiet i Fredrikstad etter at en 37 år gammel mann var blitt skutt og drept i Enggata. Foto: DANIEL ZDOLSEK / TV 2
FORSVARER: Arild Holden er forsvarer for den 46 år gamle mannen som i går meldte seg til politiet i Fredrikstad etter at en 37 år gammel mann var blitt skutt og drept i Enggata. Foto: DANIEL ZDOLSEK / TV 2

MELDTE SEG TIL POLITIET ETTER DRAP:

Forsvarer: – Drapssiktet (46) er klar over hva han har gjort

OSLO/FREDRIKSTAD (TV 2): Forsvarer Arild Holden snakket i dag med norsk-jugoslaveren (46) som i går meldte seg til politiet i Fredrikstad og sa han stod bak drapet på en norsk-iransk mann (37).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han virket naturlig nedbrutt, som følge av situasjonen, men ikke noe mer enn det. Han snakket helt tydelig og klart og det var ikke noe tvil om hva han mente, sier forsvarer Arild Holden til TV 2.

– Han virker helt klar over hva han har gjort?

– Ja, svarer Holden.

Meldte seg – ble siktet

Det var i går kveld at 37-åring fra Iran med norsk statsborgerskap ble skutt og drept i et bolighus i Enggata i Fredrikstad. Mannen skal være ukjent for politiet fra tidligere.

– Ved midnatt meldte en person seg for politiet og sa at han var gjerningsmann, sier politiadvokat Arild Eikaas ved Østfold politidistrikt på en pressekonferanse søndag formiddag.

Mannen ble pågrepet umiddelbart og ga politiet opplysninger om drapsvåpenet. Han skal ikke ha vært ruset, etter det TV 2 kjenner til.

– Vi har funnet mordvåpenet. Vi legger til grunn at vi har rett mordvåpen og rett gjerningsmann, men vi utelukker ikke at det er flere gjerningsmenn. Vi etterforsker fortsatt bredt, sier Eikaas.

– Det gjenstår å få klarhet i hvorfor han har gjort som han har gjort. Det er en situasjon som er interessant for meg som forsvarer og som kan komme han til gode senere i saken, sier Holden.

Har forklart seg om motiv

Den 46 år gamle mannen som er siktet i saken, har innrømmet handlingen, men har ikke villet tatt stilling til skyldspørsmålet før han har fått møte sin forsvarer.

Mannen er norsk statsborger og snakker godt norsk, men er opprinnelig fra det tidligere Jugoslavia.

Han er tidligere ukjent for politiet.

– Han har delvis forklart seg om et motiv, men vi kan ikke gå ut med det nå, sier Eikaas til TV 2.

– Motivet i saken er høyst uklart. Jeg har ingen faste opplysninger om hva som har utløst disse skuddene. Det vil bli klarere i løpet av morgendagen når jeg får snakket ordentlig med ham, sier Holden.

Fremstilles for varetektsfengsling

I morgen vil 46-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling.

– Han vil da bli spurt om hvordan han forholder seg til siktelsen, om han er straffskyldig eller ikke. I den forbindelse skal jeg gi ham råd. Men det ligger i sakens natur at han har bidratt til å oppklare saken, sier Holden.

Rundt klokken 21.45 lørdag kveld meldte politiet at en person var pågrepet i forbindelse med skytingen. Personen ble stanset ved Fredrikstadbroa, men politiet opplyste senere til TV 2 at denne personen ikke hadde noe å gjøre med drapet.