MED HJARTE PÅ RETTE STADEN: Georgios Samaras og hans greske lagkamerater ber høflig om å slippe å få utbetalt bonuser. Foto: REUTERS/Paul Hanna.
MED HJARTE PÅ RETTE STADEN: Georgios Samaras og hans greske lagkamerater ber høflig om å slippe å få utbetalt bonuser. Foto: REUTERS/Paul Hanna.

Hellas ber om å få slippe VM-bonus

– Vi spiller for folket, sier grekerne før åttedelsfinalen.

Følg Costa Rica-Hellas i livesenteret fra kl. 22.

Kamerun, Nigeria og Ghana har alle skapt overskrifter for utenomsportslige grunner i dette verdensmesterskapet så langt.

Fellestrekket for alle sakene: krangling om utbetaling av bonuser.

Nå gjør Hellas noe som utvilsomt vil skape begeistring i hjemlandet og kanskje få noen av de afrikanske lagene til å gå i seg selv. 

– Vi vil ikke ha ekstra bonus
I et brev til statsminister Antonis Samaris ber de nemlig om å slippe å få utbetalt bonuser. I stedet vil de at pengene skal gå til å bygge et treningssenter i hjemlandet. 

Det skriver nettstedet newsbomb.gr søndag formiddag.

– Vi vil ikke ha noen ekstra bonus eller penger. Vi spiller bare for Hellas og folket. Alt vi vil er at du hjelper oss med å finne et landområde og bygger et treningssenter som kan huse landslaget, står det i lagets korte brev til statsministeren. 

Europamestrene fra 2004 er i sin første åttedelsfinale i et verdensmesterskap noensinne. Søndag kveld skal de gjøre opp om en plass i kvartfinalene mot Costa Rica.

Den kampen kan du følge i vårt livesenter.

Bonuskrangling
Som nevnt i innledningen har tre afrikanske lag tiltrukket seg oppmerksomhet av den negative sorten i dette mesterskapet.

Kamerun startet det hele. Like før VM startet nektet de å sette seg på flyet til Brasil på grunn av uenigheter om hvordan bonuser skulle utbetales.

Deretter var det Ghana som truet med å ikke spille den siste gruppespillkampen av samme grunn. Løsningen ble å fly 18 millioner i kontanter til spillerne for å hindre boikott. Likevel maktet både Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari å bli sendt hjem fra VM før Portugal-kampen etter å ha havnet i klammeri med treneren.

Sist ute var Nigeria. Forrige torsdag nektet de å trene få dager før åttedelsfinalen. Igjen var det bonuser som var stridstemaet.