Politiet har siktet mann (46) for drap

FREDRIKSTAD (TV 2): Mannen meldte seg til politiet i Fredrikstad sent lørdag kveld, men politiet utelukker ikke at flere personer har vært involvert i drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i slutten av 30-årene ble skutt og drept i et bolighus i Fredrikstad lørdag kveld. Politiet har siktet en 46 år gammel mann for drapet.

– Ved midnatt meldte en person seg for politiet og sa at han var gjerningsmann, sier politiadvokat Arild Eikaas ved Østfold politidistrikt på en pressekonferanse søndag formiddag.

Mannen ble pågrepet umiddelbart og ga politiet opplysninger om drapsvåpenet.

– Vi har funnet mordvåpenet. Vi legger til grunn at vi har rett mordvåpen og rett gjerningsmann, men vi utelukker ikke at det er flere gjerningsmenn. Vi etterforsker fortsatt bredt, sier Eikaas.

Elden er mannens forsvarer

Den 46 år gamle mannen som er siktet i saken, har innrømmet handlingen, men har ikke erkjent straffskyld. Han er tidligere ukjent for politiet. Mannen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra tidligere Jugoslavia.

– Han har delvis forklart seg om et motiv, men vi kan ikke gå ut med det nå, sier Eikaas til TV 2.

Advokat John Christian Elden bekrefter at han er den siktede mannens forsvarer.

– Jeg kan bekrefte at jeg bistår siktede, men jeg har foreløpig ikke snakket med ham eller sett på saken, skriver Elden i en SMS til TV 2.

Politiet har avhørt flere personer i løpet av natten og vil fortsette både teknisk og taktisk etterforskning.

Eikaas vil ikke si om den siktede og den drepte kjente hverandre. Mannen som ble drept, var 37 år, norsk statsborger av iransk opprinnelse. Heller ikke han var kjent av politiet. 

Pågrep mann lørdag kveld

Rundt klokken 21.45 lørdag kveld meldte politiet at en person var pågrepet i forbindelse med skytingen. Personen skal ha blitt stanset ved Fredrikstadbroa, men politiet opplyser senere til TV 2 at denne personen ikke har noe å gjøre med skyteepisoden.