KLAR FOR LIVERPOOL: Liverpool bekrefter at de har hentet Adam Lallana fra Southampton. Foto: NTB/Scanpix.
KLAR FOR LIVERPOOL: Liverpool bekrefter at de har hentet Adam Lallana fra Southampton. Foto: NTB/Scanpix.

Liverpool har kjøpt Adam Lallana (26) for rundt 250 millioner kroner

Brendan Rodgers måtte grave dypt i lommeboken for å sikre seg Southamptons midtbanespiller Adam Lallana. 

Adam Lallana er klar for Liverpool.

Anfield-klubben bekrefter på sin Twitter-profil at engelskmannen, som var med i Englands VM-tropp i Brasil, har skrevet under på en langtidskontrakt.

Lokalavisen Liverpool Echo melder at Liverpool betaler Southampton 250 millioner kroner i overgangssum for spilleren. Det betyr at Southampton har tjent 560 millioner kroner på spillersalg de siste dagene.

Tidligere denne uken ble venstrebacken Luke Shaw solgt til Manchester United for 310 millioner kroner.

Endelig på plass
Adam Lallana ankom Liverpools treningsanlegg Melwood fredag og bestod den medisinske testen i helgen. Liverpool har ifølge Liverpool Echo forsøkt å hente 26-åringen ved to tidligere anledninger, men fikk begge gangene avvist budet fra Southampton. 

På sitt tredje forsøk lyktes det endelig for Brendan Rodgers å sikre seg den offensive midtbanespilleren. Lallana har spilt for Southampton siden 2006 og har fått med seg 235 kamper og 48 mål for klubben. Han står foreløpig oppført med ni landskamper for England.

– Jeg gleder meg veldig over det neste kapittelet i karrieren min og over å komme til en så spesiell klubb som Liverpool, sier Lallana til Liverpools hjemmeside.

– Forrige sesong håpet jeg innerst inne at jeg skulle få spille for dette laget. Den drømmen er nå en realitet. 

Lallana blir Liverpools tredje nye signering hittil denne sommeren. Klubben som endte på andreplass forrige sesong har tidligere hentet Rickie Lambert fra Southampton og Bayer Leverkusens Emre Can til Anfield, og Rodgers er fornøyd med sitt nye tilskudd.

– Vi er veldig fornøyde med å ha hentet ett av Premier League største talenter. Det blir spennende å jobbe med Adam og hjelpe han med utviklingen. 

– Adam motiveres av å være best og en del av noe spesielt. Vi mener han passer perfekt inn i det vi prøver å få til her i Liverpool, sier Liverpool-manageren.

Divock Origi snart klar
Det er ventet at Liverpool i løpet av de kommende dagene også bekrefter overgangen til VM-sensasjonen Divock Origi. 19-åringen har imponert stort for Belgia, og Liverpool skal være enige med franske Lille om en overgangssum på 98 millioner kroner. 

Divock Origi vil trolig bli lånt ut til Lille for den kommende sesongen, før han slutter seg til Liverpools førstelag neste sommer.