Politiet frigir antatt dødsårsak etter barnehageulykken

Gutten som døde i Blindheim barnehage fredag 27. juni 2014 var Adrian Gjærde (4).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har i stor grad fullført de tekniske undersøkelsene etter ulykken i en barnehage i Ålesund fredag ettermiddag der en fire år gammel gutt mistet livet.

– Dødsårsaken antas å være at gutten fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen og døde som følge av dette, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt.

Gutten som døde i Blindheim barnehage fredag 27. juni 2014 var fire år gamle Adrian Gjærde. Navnet er frigitt i samråd med gutten pårørende.

Døde på sykehuset

Det var fredag like etter klokken 12 fredag 27. juni at politiet fikk melding om ulykken. Fredag ettermiddag opplyste politiet at barnet døde.

Hendelsen var tidligere meldt tinn til AMK, som sendte ambulansepersonell til stedet. Barnet var allerede kjørt til sykehuset da politiet ankom.

Det er meldt at ulykken skjedde rundt klokken 11 fredag 27. juni og at det ble iverksatt livreddende tiltak. Dessverre sto ikke livet til å redde.

DØDSULYKKE: Her har lege og ambulanse akkurat kommet frem til barnehagen hvor en fire år gammel gutt omkom i en ulykke. FOTO: Per Christian Dyrø /TV 2
DØDSULYKKE: Her har lege og ambulanse akkurat kommet frem til barnehagen hvor en fire år gammel gutt omkom i en ulykke. FOTO: Per Christian Dyrø /TV 2

Kalvatn opplyser at politiet vil bruke resten av helgen og de kommende dagene til å gjennomgå detaljene rundt hendelsen, og derfor kan ikke på nåværende tidspunkt gi ytterligere opplysninger om saken.

– Denne tragiske hendelsen etterforskes som en ulykke, opplyser hun.

Kriseteam

Blindheim barnehage har fem avdelinger for barn i alderen 0 til 6 år.

Etter at ulykken ble kjent i går ble Ålesund kommunes kriseteam satt i beredskap for å ta hånd om de involverte. 

– Vi har sendt ut to personer til sykehuset, mens to andre er tilstede i barnehagen for å gi hjelp og støtte til de som har behov for det der, sa informasjonssjef i Ålesund kommune, Anne Bente Skjellum til TV 2 fredag.

Lørdag vil det bli åpen kirke mellom 16.00 og 18.00 i Spjelkavik kyrkje.