Kastet tegnestifter i veien for sykkelrittet Trondheim - Oslo

Den store styrkeprøven forsøkt sabotert allerede før start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En politipatrulje fikk melding om at noen hadde kastet ut tegnestifter fra en bil i Klettkrysset én mil sør for Trondheim klokken 06.15, forteller operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Klokken 7 lørdag morgen starter første pulje syklister fra Trondheim sentrum i det 540 kilometer lange sykkelrittet til Oslo.

Ikke overrasket

– Også tidligere skal det ha vært problemer med tegnestifter i veibanen, så dette er muligens nok et sabotasjestunt. Vi har dialog med arrangører, så jeg regner med at veibanen er ryddet for tegnestifter nå, sier Metlid.

Daglig leder i Styrkeprøven, Morten Mørk er ikke overrasket over sabotasjen.

– Dette er trist, men vi er ikke overrasket. Vi er forberedt og har mange biler på veien foran rytterne og mellom puljene. Vi har koster med i alle bilene, sier Mørk til TV 2.

Trafikkfare

I fjor punkterte flere syklister etter at noen hadde lagt ut tegnestifter i Gjøvik-området. Året før veltet flere syklister ved Berkåk etter en lignende sabotasje, skriver Adresseavisen

– Det er en potensiell trafikkfare. Syklister og bilister deler veibanen, så under rittet er det redusert fremkommelighet langs ruten. Vi oppfordrer syklister og bilister til å være greie med hverandre og legge igjen irritasjon og aggresjon hjemme. Bilister som er i dét lunet, bør velge en annen rute eller en annen dag, sier Metlid.

Over 6500 syklister er påmeldt til ulike distanser på årets ritt, ifølge arrangøren.

– Folk som har lagt ned tid og energi på dette, bør ikke saboteres på denne måten, sier Metlid.

Politiet har registreringsnummeret på bilen til tegnestiftkasteren.

– Vi håper han blir tatt, sier daglig leder i Styrkeprøven, Morten Mørk.

– Håper syklistene blir såre i rumpa

Tegnestift-hendelsen er ikke den eneste som har satt syklister i fare under årets ritt. 

Klokken ett twitret Sør-Trønderlag politidistrikt at de hadde stoppet en bil på Oppdal etter uaktsom kjøring som medførte fare for både syklister og andre vegfare. 

Sjåføren var en eldre mann som ifølge politiet mente at syklistene kunne brenne i helvete, håpet de ble såre i rumpa og at de ikke hørte til på veien. 

Fører er anmeldt, og det vil bli tatt beslag i førerkortet. Han erkjenner ikke straffskyld, men er villig til å vedta forelegg, skriver politiet.