Norske brødre gjør narr av Facebook- skryt, nå går videoen verden rundt

Kortfilmen som spøker med dine Facebook-vaner går viralt over nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske filmskaperne Andrew Higton (28), Sean Higton (31), Steven Higton (24) og Espen Pettersen (28) har laget en satirefilm som tar for seg folks over-positive Facebook-statuser.

– Det var broren min som kom på ideen da han satt på Facebook og så på alle statusoppdateringene fra folks perfekte liv. Det kan da ikke stemme at alle er så perfekte, sier Andrew Higton.

BRØDRE MED FELLES INTERESSE: Shaun Higton (31), Andrew Adam Higton (28) og Steven Higton (24) jobber alle med film, og har laget en kortfilm sammen. Foto: Vidar Skauen.
BRØDRE MED FELLES INTERESSE: Shaun Higton (31), Andrew Adam Higton (28) og Steven Higton (24) jobber alle med film, og har laget en kortfilm sammen. Foto: Vidar Skauen.

– Vi bestemte oss for å lage en film der vi viser hva som egentlig ligger bak statusene, at ting ikke er så perfekt som man framstiller det, forteller han.

Eksploderte på nett

Tirsdag hadde satirevideoen 7000 klikk på Youtube, mens fredag ligger den an til å tippe 4,5 millioner klipp i løpet av dagen.

– Det er helt vilt. Det bare eksploderte da en kompis la videoen på Reddit. Det er gøy at mange liker filmen og at den skaper reaksjoner og debatt, sier Higton.

Brødrene jobber alle med film eller reklamefilm i Storyline studios og Kandidat reklamefilm, men liker å samarbeide med hverandre om å lage film på fritiden.

På denne filmen har de også fått med seg kompisen Espen Pettersen.

De fikk også vise fram filmen på den amerikanske paviljongen i Cannes.

Får mange «likes»

Filmen har de finansiert selv, men de har fått mange til å stille opp og hjelpe dem gratis. 

– Den største belønningen er helt klart at videoen blir sett, delt og likt, sier Higton.

Til tross for satirefilmens budskap, må han innrømme at antall «likes» teller.