– Siktede har opplyst at Agnes skal ha bedt han om å drepe henne

Det sa Kristin Nord-Varhaug, som er politiinspektør i Rogaland politidistrikt, under en pressebrief på politihuset i Stavanger i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Varhaug, som leder Agnes-saken, hadde invitert pressen til en statusoppdatering før ferien og fortsatte.

– Vi anser ikke den forklaringen til den sikta som troverdig. Sett på bakgrunn av bevissituasjonen så mener vi at han har planlagt og tatt livet av henne. Vi vil ikke gå nærmere inn på hans forklaring, men det er en forklaring han har stått på siden hun ble funnen, sa Nord-Varhaug.

Avhør gjenstår

Politiet er ferdig med å avhøre Thomas Müller, men sier det gjenstår enkelte avhør. Saken næremer seg ferdig etterforsket.

– Det gjelder ferdigstilling av kriminaltekniske og datatekniske rapporter. Og vi mangler også den endelige obduksjonsrapporten, sier Nord-Varhaug, som legger til at det har vært en grundig etterforskning, som har vært ledet av hovedetterforsker Lone Vikstrøm.

Saken står bevismessig som tidligere, vi mener det er grunnlag for å sikte han for overlagt drap.

Planen er at vi innen 20. august kan ha en dato for forhåndsramming. Og dersom han blir siktet for det, så er det riksadvokaten som kan ta ut tiltale.

Vi regner med at saken er ferdig for oversendelse til Statsadvokaten i slutten av august.

I dag hadde den sikta sitt første møtemed de to barna siden pågripelsen og siktelsen. Politiet beskriver det som et godt møte som varte i rundt en time.

Siktet for drap

Agnes Elisabeth Müller ble funnet drept i Lysefjorden i mai.

Ektemannen er siktet for overlagt drap, og samtykket tidligere denne uken i åtte nye uker i varetekt.

Ektemannen har innrømmet at han kvalte henne, dagen før eller natt til skjærtorsdag, men sier at drapet ikke var planlagt. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Agens ble kvalt, men den endelige rapporten er fortsatt ikke kjent.

Erkjenner straffskyld

Saken nærmer seg ferdig etterforsket.

Thomas Müller løy om drapet i tre uker. Først da politiet fant liket av kona, på dypet av Dørvika, innrømmet 34-åringen at det var han som hadde drept og dumpet Agnes i Lysefjorden.

Müller erkjenner straffskyld for forsettelig drap, men ikke for overlagt drap og er uenig med politiet om hva som er motivet.