KLAR FOR LIVERPOOL: Adam Lallana.
KLAR FOR LIVERPOOL: Adam Lallana.

Fotballryktene: – Liverpool har kjøpt Lallana for 250 mill. kroner

– Barcelona henter Luis Suárez på billigsalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppespillet i VM er ferdigspilt, og dermed nærmer den nye fotballsesongen seg stadig mer.

Allerede har noen klubber sikret seg det de ønsker av nye spillere, mens andre fortsatt jakter på nye fjes i troppen.

Mye scoringer og frekke finter i Brasil-VM, gjør at klubber og agenter på ingen måte ligger på latsiden, men heller tar seg litt overtidsbetalt.

Tiden under et VM flyr, så her er det bare å kjøre i gang med de ferskeste ryktene.

Adam Lallana meldes klar for Liverpool. Ifølge Liverpool Echo betaler Liverpool 250 millioner kroner i overgangssum for å sikre seg Southampton-vingen. Han er nå på plass i Liverpool for den medisinske testen.

– Lallana er på vei til Melwood for sin medisinke test nå, skriver BBC-journalist Ben Smith på Twitter.

Liverpool har i mange måneder, kanskje år, vært på jakt etter en stabil venstreback. De trodde de hadde funnet den rette i Sevillas Alberto Moreno. Sportsdirektøren i klubben siteres på at Sevilla har motatt et godt bud på ham, men at verken klubben eller spilleren ikke har noen hast med å gjøre forhandlinger- spesielt når Liverpool ikke møter prisforlangede på 200 millioner kroner. Det skal være svært tvilsomt om forhandlingene blir gjenopptatt og Liverpool vil derfor se etter andre alternativer, skriver Independent.

For kun få dager siden ble en av Arsenal-trener Arsene Wengers potensielle spisser neste sesong, Carlos Vela, uaktuell da han signerte ny kontrakt med Real Sociedad. Nå får Wenger igjen overraskelser på angrepsfronten, skriver Express. Mario Balotelli skal nemlig bli i Milan også kommende sesong, sier klubbens daglige leder. Dermed vil nok Wenger bli både skuffet og overrasket ettersom han trodde klubbene nærmest var enige om en sum på 300 millioner.

Har man vært lenge i gamet vet man at skuffelser vil oppstå. Derfor skal ikke Wenger legge bort kikkerten og sjekkheftene helt ennå. Trøsten skal være at han har fått godkjenning til å sende et bud på hans gamle flamme Lars Bender, skriver Express. Bayer Leverkusen avslo i fjor et bud på 150 millioner kroner, men Arsenals franske trener skal denne gangen være forberedt på å betalte drøye 210 millioner kroner. 25-åringen signerte en ny kontrakt med Leverkusen i oktober, så klubben har ingen behov for å selge, men tyskeren skal selv være klar for å skifte beite.

Manchester United måtte i går ut med nærmere 300 millioner kroner for Ander Herrera. Nå har de fått blod på tann. Daily Star skriver at Old Trafford-klubben skal være villige til å by over 300 millioner kroner for Juventus-spiller Arturo Vidal. Chileneren har uttalt at han ikke vet hvor han vil spille etter VM, noe som naturligvis ikke bremser opp ryktene.

Det sies at VM er det beste utstillingsvinduet for fotballspillere. En som har tatt seg godt ut er Fiorientinas Juan Cuadrado. Arsenal, Barcelona og Roma skal alle være ute etter tjenestene til den colombianske teknikeren, skriver Sky Sports. Klubbpresidenten sier at han vil gjøre alt i hans makt for at vingen blir i klubben, noe som kan bety at prislappen eventuelt vil bli skyhøy. 

Den engelske landslagsbacken Luke Shaw fikk aldri Brasil-VM til å bli slik han ønsket. Louis van Gaal vil derimot bli mannen som oppfyller en annen av ungguttens drømmer- nemlig å spille for Manchester United. Sky Sports skriver at 18-åringen skal gjennomgå den medisinske testen på torsdag, og at prisen skal ligge på snaut 300 millioner kroner.

En av konsekvensene etter Luis Suarez-bitingen var at spilleren ble utestengt fra all fotball i fire måneder. Overganger derimot kan gjennomføres, noe Barcelona vil vise at er mulig. De spanske gigantene er ikke redd for klubbens rykte dersom den skandaleinvolverte spissen signerer, men mener i ettertid at bitingen heller er et ess de kan bruke i forhandlingene. Mirror skriver at katalanerne nå tror det er mulig å få presset prisen helt ned til rundt 500 millioner kroner, fordi Suárez ikke kan spille på lang tid. Liverpool Echo mener det er lite sannsynlig at Brendan Rodgers skal ha gitt opp Suárez, og skal være forberedt på å beholde ham så lenge ingen innfrir utkjøpsklausulen som skal ligge på rundt 800 millioner.

Heldigvis kan Rodgers lene seg på Rickie Lambert frem til november.

Og Wenger gir seg ikke. Nå synes han det begynner å bli for få franskmenn i Arsenal. Oppmerksomheten har derfor blitt flyttet mot Mahieu Debuchy. Wenger føler at han er nødt til å finne forsterkninger til høyrebackplassen etter Bacary Sagna forlot klubben, skriver Metro. Ivorianske Serge Aurier skulle i utgangspunktet være løsningen, men de stadige forsinkelsene med overgangen skal føre til at Wenger nå øyner en mulighet for Newcastles Debuchy. 28-åringen har sett seg lei av å høre Champions League-hymnen gjennom tv-skjermen, og er meget klar over at Arsenal kan tilby spill i den gjeveste turneringen.