LANDSLAGSSPILLER: Linn Gossé i aksjon for Norge under Møbelringen Cup i håndball i 2012. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LANDSLAGSSPILLER: Linn Gossé i aksjon for Norge under Møbelringen Cup i håndball i 2012. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Derfor valgte Gossé Randers

– Landslagsledelsen mente det var et godt valg for meg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag signerte tidligere Tertnes-spiller og landslagsving Linn Gossé en toårskontrakt med den danske toppklubben Randers.

Det var en forsinket gave etter 28-årsdagen onsdag. Fremtiden hennes har vært usikker siden hun i tok avgjørelsen om at hun skulle søke nye utfordringer.

– Jeg kan ikke forklare hvor lettet jeg er. Det har vært tøffe måneder siden februar, da jeg tok avgjørelsen om at å forlate Tertnes. Det har vært en tung prosess med kjæreste, lag og familie, sier Gossé til TV 2.

– Nå er jeg 30 kilo lettere og kan sove godt om nettene.

Utfordrer seg selv

Den sportslige utfordringen er den viktigste grunnen til at valget falt på Jylland-klubben framfor tre andre interessenter i henholdsvis Frankrike, Russland og Tyskland.

– Jeg kjemper for å komme meg inn på landslaget, og når man ikke er sikker på å komme med i VM og andre mesterskap så er det digg å få utfordret seg selv på denne måten, forklarer Gossé.

– Og det betaler vel også godt?

– Jeg er fornøyd. Jeg går opp i lønn fra det jeg hadde i Tertnes, men det som er det viktigste for meg er det sportslige.

Støttet av landslagsledelsen
Nå er målet å gjøre en god sesong i Danmark og å spille seg tilbake på landslaget. Siden Gossé var med på sølv-laget under EM i 2012 har hun slitt med å vinne Thorir Hergeirsssons tillit.

Hun har rådført seg med landslagsledelsen og har forsikret seg om at de støtter klubbvalget.

– De var veldig klar på at dette er et godt valg for meg, forklarer Gossé.

– Er dette laget bedre enn det du fryktet å havne på da du tok valget om å bytte klubb?

– Jeg er i alle fall kjempefornøyd med dette laget. Jeg har ventet på det riktige tilbudet, og dette virker veldig spennende, sier 28-åringen som bestemte seg for ti dager siden.

Det er ikke med lett hjerte hun forlater Bergen og TV 2-kjæresten Jan-Henrik Børslid.

– Det er kjipt å flytte fra mennesker og en by man er så glad i. Jeg føler meg jo som en bergenser. Heldigvis har Jan-Henrik en jobb som gjør at han kan komme på besøk relativt ofte.