CUPRUNDE: Sogndal gjester Viking på Viking Stadion i cupens 4. Runde  Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
CUPRUNDE: Sogndal gjester Viking på Viking Stadion i cupens 4. Runde  Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Langoddsen: Hvor kommer cupbombene?

Kjetil Rekdal håndplukket tre cupkamper fra 4. runde som spilles fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HAUGESUND - TROMSDALEN (0-1) (NM) H: 1,83 U: 3,65 B: 2,80
FK Haugesund har hatt en tøff sesong så langt. Den sterke hjemmefordelen de har hatt de siste sesongene har forsvunnet som dugg for sola. Men de viste styrke før Tippeliga-pausen med 4-0 over Sarpsborg 08 og 1-1 mot Molde i de to siste hjemmekampene. Nå møter de et av norges sterkeste hjemmelag, men svakeste bortelag. Kanskje Tromsdalen egentlig har et av norges beste lag, men at alle har flyskrekk. De slo ut Strømsgodset på hjemmebane i forrige runde, men borteformen er elendig. Klar fordel Haugesund i denne kampen, Rekdal tipper Haugesund med handicap.

 

VIKING - SOGNDAL (NM) H: 1,40 U: 4,25 B: 5,25
Viking vant 4-1 over Stabæk i siste runde før pausen, og fikk seg endelig en seier etter en frustrerende periode med mange uavgjort i Tippeligaen. Sogndal har gjort sakene sine bra i Tippeligaen i år, og ligger bare tre poeng etter Viking på tabellen. Sist vant Sogndal 2-0 over Vålerenga på Fosshaugane, men borteformen er ikke så god. Kun bortekampen mot kriserammede Haugesund har gitt tre poeng for Sogndal så langt. Historisk sett har Sogndal grusom statistikk i Stavanger. 11 hjemmeseire, tre uavgjort og ingen borteseire. Viking vant 4-1 i tilsvarende seriekamp i fjor.

 

BRANN - RANHEIM (NM) H: 1,75 U: 3,40 B: 3,65
Brann er i full krise og ligger sist i Tippeligaen med bare åtte poeng så langt. De har tapt fem seriekamper på rad, sist 0-1 for Odd Grenland hjemme. Ranheim gikk på et overraskende tap for Hønefoss sist, men Hønefoss har byttet trener, så der kunne noe skje. Før det hadde de ti strake seire, som inkluderer cupseier på Lerkendal over Rosenborg. Ranheim scorer brukbart med mål og slipper inn veldig lite. Mot Rosenborg vant de 4-3 etter å ha hentet inn både 0-2 og 2-3. Det er sterkt. Mens Ranheim tapte siste kamp før pausen, mens Brann nå har fått arbeidsro til å jobbe med laget og hente seg inn. Samtidig er dette en cupkamp, og Brann-spillerne trenger ikke tenke på seriekonsekvenser. Dette kan virke forløsende, og Brann er uansett Tippeligalaget her.