VENNER?: Roger Federer og Rafael Nadal etter at sistnevnte vant semifinalen under Australian Open. FOTO:AP Photo/Andrew Brownbill)
VENNER?: Roger Federer og Rafael Nadal etter at sistnevnte vant semifinalen under Australian Open. FOTO:AP Photo/Andrew Brownbill)

Federer med stikk til Nadal

Ønsker kortere pauser mellom server.

Roger Federer slo seg fram til 3. runde i Wimbledon-turneringen torsdag. Etterpå kom han med et lite stikk mot rivalen Rafael Nadal.

Federer, som har vunnet gressturneringen i London sju ganger, frykter at sporten vil miste appell om spillere fortsetter å bruke så lang tid før de server.

– Det er viktig at vi setter spillet i gang fortere og iallfall ikke overskrider tidsgrensen, for vi vil ikke miste seere fordi det går for sakte, sa han.

Uttalelsen kom noen timer etter at Lukas Rosol klaget over at Nadal stadig overskred grensen på 20 sekunder før han servet.

Federer hevdet at han ikke hadde sett Nadals kamp mot Rosol.

– Det er nødvendig å fokusere, men det kan gjøres på 10 sekunder. Vi kan ikke ha det slik at det bare spilles om to poeng i minuttet. Reglene der for å overholdes, ikke for å brytes, men selvsagt må det vises skjønn etter særlig lange ballvekslinger, sa Federer, som ser for seg at det innføres et nedtellingsur for å sørge for at spillere ikke bruker for lang tid. (©NTB)