Bjørn Magne filmet seg selv da fallskjermen sviktet

– Du kjenner at du har kjempet for livet. Se den dramatiske videoen her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag gjorde Bjørn Magne Bryn et uforglemmelig stunt da han landet på en snøscooter etter å ha hoppet i fallskjerm 2000 meter over Folgefonna. 

I magasinet «Ekstremsportveko 2014» på onsdag fortalte Bjørn Magne om det elleville stuntet de utførte. Under samtalen kom Bryn innpå hvor farlig sporten kan være. Under et prøvehopp han gjorde før Ekstremsportveko ville ikke fallskjermen løse seg ut. 

– Jeg hoppet ut av flyet og trakk i skjermen. Ut kom det noe som er veldig vanskelig og håndtere. Skjermen roterte rundt fire ganger og skjermen pekte mot bakken, mens jeg roterer rundt skjermen med hodet opp mot himmelen, forklarer Bryn.

Se de dramatiske bildene og intervjuet om snøscooter-stuntet i videovinduet øverst i saken.

– Det gikk så fort at jeg kjente at kjakene ble presset ned mot brystkassen og kreftene begynte å virke. 

Bryn befant seg i en meget alvorlig situasjon. 

– Venter du for lenge så besvimer du eller så får du så sterke krefter som jobber mot deg at du ikke kan få inn armene og få frigjort de, fortsetter Bryn.

Under selve episoden fikk ikke Bryn kjent på alvoret i situasjonen. Det er først når han kommer ned på bakken han virkelig tenker over hva han nå har opplevd.

– Når du har funnet igjen skjermen din og har satt deg ned og slapper av, da kjenner du at kroppen har vært i enorm beredskap. Du har på en måte kjempet for livet, forklarer Bryn.