Uruguay anker Suárez-straffen: – Bevisene ikke gode nok

Uruguays fotballforbund anker utestengelsen Luis Suárez er ilagt av FIFA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uruguays fotballforbund mener at den fire måneder lange straffen Suárez har fått er for streng.

Forbundet mener angivelig også at bevisene i saken ikke er gode nok. TV-bildene levner imidlertid liten tvil om at Liverpool-angriperen bet Italias Giorgio Chiellini tirsdag.

Reiser hjem til Uruguay
Uruguay peker samtidig på at andre alvorlige hendelser blir straffet i langt mindre grad. I Uruguay utløste straffen kraftige reaksjoner. Landets idrettsminister kalte straffen «overdreven», og fotballforbundet besluttet å anke.

– Vi har tre dagers frist, men vi anker umiddelbart, sa Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez.

Fotballpresidenten i Uruguay bekreftet samtidig at Suárez flyr hjem til Montevideo i løpet av de neste timene. Der skal han tilbringe tid med familien for å komme til hektene igjen.

– Det var en feilslått avgjørelse og bevisene var ikke gode nok. Jeg har sett verre ting på en fotballbane helt nylig. Jeg vet ikke nøyaktig hvilke argumenter FIFA har brukt, men det var en svært overdrevet straff for Suárez, fortalte Valdez til et stort presseoppbud utenfor Uruguays spillerhotell i Brasil.

– Akkurat nå føles det som om Uruguay er blitt kastet ut av VM. Vi vet alle hva Suárez betyr for Uruguay og fotballen i hele verden. Å ikke ha Suárez på banen ville vært et stort tap for alle lag, sukket fotballpresidenten i Uruguay.

– Jeg er fullstendig knust
Den uruguayanske superspissen er utestengt i ni internasjonale kamper og fra all fotballaktivitet i fire måneder, og fikk i tillegg en bot på snaut 700.000 kroner.

Angriperens bror, Maxi Suárez, reagerer kraftig på FIFAs straff.

– Jeg er fullstendig knust. Og jeg er veldig, veldig trist. Det er helt utrolig. Helt oppriktig så trodde jeg at FIFA kom til å være rettferdige, sa han til ESPN etter FIFAs pressekonferanse.

– Nå er jeg veldig nervøs, men vi (Uruguay) må bare fortsette å kjempe. Laget er fremdeles veldig sterkt. Jeg tror Uruguay kommer til å vinne hele VM, mente Liverpool-spissens bror.

– Feil straff av FIFA
Suárez får samtidig støtte av den engelske spillerforeningen (PFA), som mener FIFAs straff ikke var den korrekte måten å håndtere situasjonen på. 

– Jeg synes at FIFA burde vist veien og i straffen sørget for at Suárez fikk den nødvendige psykologiske behandlingen. Det er ingen tvil om at Suárez er en av de beste spillerne i verden, og det er verken bra for ham, klubbene eller landslaget om han ikke får behandlingen han trenger. Det er aldri bra at en spiller med et slik talent ødelegger for seg selv med sin oppførsel, sier PFA-formann Gordon Taylor til Sky Sports News.

FIFA har gjort det klart at Suárez ikke får spille kamper mens anken behandles. 27-åringen vil ventelig spille sin første Liverpool-kamp etter karantene mot Newcastle 1. november.

Dropper reklamekampanje
Sportsutstyrsgiganten Adidas dropper all bruk av skandaleutestengte Luis Suárez i reklamesammenheng under VM. Det opplyste Adidas etter at straffen var klar torsdag. 

– Adidas støtter fullt ut FIFAs beslutning. Vi aksepterer ikke slik oppførsel fra Luis Suárez og skal minne ham om de høye standardene vi forventer fra våre spillere. Vi har ingen planer om å bruke Suárez i reklameaktiviteter under fotball-VM, het det i en uttalelse fra den tyske klesgiganten.

Det er tredje gang Uruguay-stjernen biter en motspiller på banen. Suárez har gjort samme ufine gest både i Ajax og Liverpool.