Ronaldos første VM-mål ikke nok for Portugal

Er ute av VM på dårligere målforskjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portugal-Ghana 2-1

Portugal var så nærme, så nærme å ta seg videre, men det ville seg til slutt ikke for Ronaldo og co.

Med 2-1-seier mot Ghana ryker de ut av VM på dårligere målforskjell enn USA. 

Ikke at de hadde forventet å gå videre på forhånd - oppgaven var utakknemlig stor før de kampen ble sparket i gang.

Skulle de ta seg videre, måtte de vinne - og det helst med mange mål. I tillegg var de avhengige av at det ikke ble uavgjort mellom USA og Tyskland. 

Ronaldo: – Slik er fotballen
Det siste sørget Thomas Müller for at det ikke ble, men stortapet mot tyskerne i åpningskampen i gruppespillet skulle til slutt straffe seg for Paulo Bentos utvalgte.

– Vi vinner og taper som et lag. Dette er hardt for oss og vi er skuffet - vi ville alle gå videre fra denne gruppen. Nå må vi lære av dette så vi slipper å oppleve det samme i 2016, sa treneren etter kampen, skriver FIFA.

Et selvmål av de sjeldne fra stakkars John Boye sendte Portugal foran til pause, men Asamoah Gyans utligning sørget for at de lenge så ut til å gå mot poengdeling.

Det ville ikke Ronaldo ha noe av. 

Ti minutter før full tid banket han inn 2-1-målet, men portugiserne måtte ha vunnet med mer om de skulle ha tatt seg videre.

Med det er begge lagene ute av VM.

– Vi skapte mange sjanser, men vi klarte ikke å ta vare på alle. Nå er vi ute. Ser man på den andre kampen og vårt resultat i dag, så var det mulig å avansere. Vi gjorde vårt beste og ga alt vi hadde, men slik er fotballen, sa en tydelig skuffet Ronaldo etter kampen.

Døren ikke stengt for Muntari og Boateng 
For Ghana ble det en svært så begredelig siste dag i VM.

Før kampen sprakk nyheten om at både Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng hadde blitt sendt hjem etter å ha havnet i klammeri med trener James Kwesi Appiah. I kulden er det dog ikke sikkert de to midtbanestjernene blir værende for alltid.

– De ble sendt hjem på grunn av disiplinære årsaker. På det nivået her må man se på laget, og ikke bare enkeltspillere. Man må vurdere alt som kan gagne laget, og det resulterte i beslutningen vi tok i dag tidlig. De ble suspenderte, men de kan bli ønsket velkommen tilbake på laget om de presterer bra. Ingen trener ville ha ønsket å være i min situasjon - alle trenere vil fokusere på kampene, sa han til pressen etter kampslutt, skriver FIFA.

En rekke trenere har varslet sin avgang etter endt mesterskap, men Appiah er ikke klar for å kaste inn håndkleet helt enda.

– Kontrakten min har ikke gått ut enda. Mange på dette laget er veldig unge. Vi begynte å bygge dette laget for to år siden, og jeg ønsker å fortsette å bygge dette laget for fremtiden, sa han.

Ronaldo, Ronaldo og Ronaldo
Ronaldo stilte opp med sin tredje frisyre i kamp nummer tre og så tidlig ut til å ville revansjere det som har vært et skuffende mesterskap for ham - om man ser bort i fra kreativiteten på hårfronten.

Allerede etter seks minutter kunne han ha gitt Portugal ledelsen. Real Madrid-spilleren blir spilt opp på høyresiden og legger hardt inn. I stedet for å treffe en portugisisk pannebrask ender imidlertid ballen opp på tverrliggeren, men Ghana slipper unna med skrekken.

Fem minutter senere forsøkte samme mann seg fra 25 meter, men frisparket, dog hardt som alltid, gikk rett på Fatau Dauda mellom stengene. 

Ti minutter senere var det Ronaldo versus Dauda nok en gang. Et perfekt innlegg fra João Pereira fant spissen mutters alene på syv meter, men den vanligvis så dødelige 29-åringen headet rett i fanget på den takknemlige sisteskansen.

Det eller meste handlet om Portugal og lagets nummer syv innledningsvis, men ghaneserne hadde også sine visitter inn i motstanderens 16-meter. 

Etter drøye 20 minutter tar Gyan ned et langt fremspill og kommer seg til en god avslutningmulighet, men Beto henger med i svingene og får avverget med føttene. 

Spektakulært selvmål
Henge med gjør dog ikke hans målvakt kollega Deuda på motsatt side av banen når Miguel Veloso legger inn fra venstre etter 30 minutters spill. 

Boye forsøker å klarere, men ender i stedet opp med å sende ballen i en vakker bue med kneet som ender opp i eget mål via tverrliggeren. Utagbart for Deuda, pinlig for Boye, og Portugal leder 1-0. 

I de påfølgende seks minuttene kunne begge lagene ha funnet den forgjettede veien til nettmaskene.

Først sender Rubén Arorim ballen i nettveggen når nærmeste hjørne nærmest ber om å bli beskutt, før Gyan presterer å stange ballen utenfor fra ti meter - helt umarkert.

Lekker målgivende
13 minutter etter hvilen gjorde han alt godt igjen - men mye av æren må han gi til lagkamerat Kwadwo Asamoah. 

Med et kunstverk av et innlegg finner han Gyan på bakerste stolpe. Fra tre meter er den tidligere Sunderland-spissen sikker. Hadde de delt ut en pris for VMs vakreste målgivende pasning hadde Asamoah allerede fått tildelt prisen.

Tre minutter senere kunne og burde Ghana ha tatt ledelsen. Gyans innlegg til Abdul Majeed Waris er perfekt vektet, men fra fire meter, med hele målet som sikteskive, setter han ballen utenfor stengene. VMs største miss? Ikke langt unna.

Endelig for Ronaldo
Den bommen måtte Ghana betale for.

Med ti minutter igjen på klokken fikk nemlig Ronaldo omsider uttelling.

Dauda bokser et innlegg hjelpeløst ut i feltet, og der står en sulten Ronaldo og venter. Fra ti meter scorer han sitt første VM-mål og sender Portugal opp i ledelsen.

Portugal måtte dog ha flere mål om de skulle gå videre, og samme mann hadde en gyllen mulighet til å øke ledelsen like etter.

Helt alene på seks meter presterer Real Madrid-stjernen å sette ballen rett på Deuda, og det var den siste virkelige sjansen de skulle skape i kampen.

Med det er Portugal ute - til tross for seier. Ghana slår følge med de med bare ett akkumulert poeng på tre kamper.