Her gjør Müller som Messi og Neymar

Scoret sitt fjerde for mesterskapet da USA ble slått 1-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA-Tyskland 0-1

Tre spillere har dominert spaltemeterne så langt i dette mesterskapet.

Neymar, Lionel Messi og Thomas Müller.

Torsdag senket sistnevnte USA med sitt fjerde mål for turneringen. Dermed ligger Bayern München-spilleren likt med de to Barcelona-spillerne på toppen av toppscorerlistene etter endt gruppespill.

Totalt er han nå oppe i ni VM-mål på ni kamper. Det er like mange som en viss Pelé hadde etter like mange kamper. 

Og ett mål mer enn selveste Maradona.

Mix: – Beste tapet noensinne!
Til tross for at USA altså tapte kampen i Recife, slår amerikanerne følge med Tyskland til åttedelsfinalene.

Det ble klart etter at Portugal «bare» vant 2-1 mot Ghana.

Ifølge Mikkel «Mix» Diskerud, som ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter, var dagens tap det beste han har vært med på.

Både amerikanerne og portugiserne står igjen med fire poeng etter gruppespillet, men USAs bedre målforskjell ble til slutt utslagsgivende. 

– Vi kommer til åttedelsfinalen, og det viser hvor langt vi er kommet - at vi ikke bare er glad for å være her, men at vi også vil gå videre. Vi har mye igjen å gi. Vi har spilt bra i gjennom hele gruppespillet, sa målvakt Tim Howard i intervjuet etter kampen.

– Tyskland vinner VM
Han var dog enda mer imponert over tyskerne.

– Jeg tar av meg hatten for Tyskland. Jeg tror de kan vinne hele mesterskapet - det er så gode jeg mener de er, sa Everton-spilleren.

Klinsmann var også mest opptatt av avansementet, og ikke dagens resultat, etter full tid.

– Det er stort å ha sikret avansementet. Vi håpet i det minste på uavgjort, men vi viste dem kanskje for mye respekt i begynnelsen av kampen. Vi burde ha skapt flere sjanser - det er virkelig noe vi må bli bedre på. Men laget la ned en helt utrolig innsats Det er stort for oss å gå videre fra denne gruppen. Alle sa at vi ikke hadde en sjanse, sa han til pressen etter kampen.

Ikke avtalt spill
All den tid uavgjort ville ha sendt begge lagene videre, ble det før kampen spekulert i om lagene ville legge seg bakpå og risikere lite fremover.

Lite tydet på det i starten.

Før ti minutter var spilt hadde allerede Löws menn skapt tre gode sjanser.

Allerede etter to minutter var de nære ved å ta ledelsen, men Müllers treff på innlegget til Jerome Boateng gikk bakover i stedet for i retning mål. Tonen var likevel satt, og Podolskis lave innlegg foran mål fem minutter senere kunne fort ha endt opp i nota om noen av lagkameratene hadde vært mer på hugget inne i boksen.

Knappe fem minutter etter det igjen var det Per Mertesacker sin tur til å prøve lykken. Bastian Schweinsteiger finner Özil med en lekker pasning fri ute på høyre, men den høyreiste midtstopperen klarer ikke å få foten på Arsenal-kompisens pasning foran mål.

Taklet av dommeren
Tyskland dominerte det meste av banespillet første halvtimen og viste seg som det beste laget, men amerikanerne la seg ikke bakpå av den grunn.

Etter 20 minutter kunne Graham Zusi ha scoret sitt livs mål, men skuddet fra hjørnet av 16-meteren var 20 centimetere for høyt til å gå inn helt oppe ved krysstangen. 

En som heller ikke lå på latsiden var dommer Ravshan Irmatov.

Like før halvtimen var spilt ble han tilsynelatende med amerikanerne i angrep og la seg på perfekt skuddhold like utenfor 16-meteren. Problemet var bare at der hadde Jermaine Jones også tenkt å plassere seg. Det hele endte med at Jones sprang på dommeren og gikk i bakken, men Jones turte ikke å protestere for mye på usbekistanerens «kroppstakling».

Se den komiske episoden til høyre!

Tyskland kunne fort ha tatt ledelsen like før pause og således få uttelling for det overlegne ballinnhavet sitt, men Özils avslutning fra kloss hold stod ikke i stil til Müllers innlegg. Skuddet gikk rett på Howard, og på returen var Omar Gonzalez til stede og fikk ryddet unna. 

Müllers fjerde
Tyskland begynte den første omgangen energisk som bare de kan, men dabbet av utover i de første 45.

I andre omgang var det igjen raskt ute av de metaforiske startblokkene. 

Først misbruker Miroslav Klose muligheten til å score sitt 16. VM-mål, men så står en annen mesterskapspesialist frem. 

Mertesacker header et hjørnespark mot lengst hjørne som Howard får slått unna. På 16 meter står dog Müller og venter. Han legger ballen delikat til venstre for den amerikanske målvakten, og sender Tyskland i ledelsen med sitt fjerde for mesterskapet.

Totalt står han nå med 9 VM-mål - og gutten har fortsatt ikke fylt 25.

Dobbeltsjanse på overtid
Tyskland hadde flere muligheter til å øke ledelsen idet amerikanerne måtte jakte utligning, men det var likevel USA som fikk omgangens to største.

Vel vitende om at ett mål, og med det ett poeng, ville sikre avansement, gikk de fremover i det kampuret nærmet seg 90.

Tre minutter på overtid fikk de to store sjanser til å sikre poeng. Først får Alejandro Bedoya en gyllen mulighet fra 13 meter, men en sklitakling i grevens tid fra Philip Lahm sørger for at ballen går ut til corner.

På det påfølgende hjørnesparket får Clint Dempsey muligheten til å sikre ett poeng med en heading fra tre meter, men på ukarakteristisk vis setter han ballen over tverrliggeren.

Amerikanerne vil dog neppe sørge lenge over de to forspilte sjansene. Selv om det ble tap for tyskerne er de videre til åttedelsfinalene for andre VM på rad.