Alsaker: – En brutal straff for Suárez

Kommentator Øyvind Alsaker er glad for at FIFA ikke skjermer de største stjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har utestengt Liverpool og Uruguays Luis Suárez i ni landskamper og fra all fotballaktivitet i fire måneder etter at stjernespissen bet Italias Giorgio Chiellini i tirsdagens VM-kamp.

LIVECHAT: SE FLERE REAKSJONER I VÅRT LIVESENTER

– En streng, men fortjent straff
– Det var vanskelig å si hvordan FIFA ville angripe dette på forhånd. Jeg synes dette var en veldig streng straff, men i dette tilfellet på sin plass, forteller TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker til TV 2 Sporten like etter at FIFA bekreftet utestengelsen av Suárez.

Og fortsetter:

– Folk forventet en streng straff, og det er jo på en måte bra at FIFA ikke skjermer de største stjernene i sitt eget sirkus. Men for Suárez var det jo brutal straff, og spørsmålet nå er jo hva Liverpool gjør. Han mister jo de to første månedene i Premier League, poengterer han.

Usikker fremtid i Liverpool
Alsaker er spent på hvordan Liverpool vil håndtere den nye Suárez-straffen.

– Det er jo en veldig tung sak for Liverpool. Suárez skrev jo under på en ny kontrakt med gunstige betingelser og nå må de starte sesongen uten ham igjen – som de måtte gjøre i fjor. Kanskje kommer Liverpool til å kreve en kompensasjon fra Suárez, eller så gir de opp hele prosjektet og selger ham. Lojaliteten Suárez har vist til Liverpool har jo hele tiden vært en slag enveiskjørt gate, billedlegger han.

FIFA opplyser at Suárez kan bli solgt mens han soner straffen, men bekrefter at Suárez ikke får spille mer landskamper for Uruguay mens en eventuell anke behandles.

– Tidenes strengeste FIFA-straff
– Dersom Suárez hadde mottatt straffen og fått spille åttedelsfinalen mot Colombia ville det jo vært en farse. Det ville jo vært en skandale om han ble å se på banen mer i dette VM, konstaterer Alsaker.

Han kan ikke huske at FIFA har straffet en enkeltspiller hardere enn Suárez.

– Jeg vil tro at dette er tidenes strengeste straffer i FIFA-regi. Mauro Tassoti fik jo åtte kamper etter en albue mot Luis Enrique i VM i 1994, og Luisao fikk to måneder etter å ha angrepet en dommer. Fire måneders utestengelse fra all fotball er kraftig kost, slår Alsaker fast.

Skylder på europeiske medier
Suárez' siste biting ble fordømt av en samlet internasjonal sportspresse, med unntak av mediene i hjemlandet Uruguay.

Luis Suárez' advokat hevdet like før straffen ble kjent at det hersket en europeisk svertekampanje mot hans klient, og at mediene er ansvarlig for at det ble innledet disiplinærsak mot spissen.

– Vi er ikke i tvil om at dette har skjedd fordi det handler om Suárez og forbi Italia ble utslått, sa Alejandro Balbi, som i tillegg til å være spillerens advokat også er styremedlem i Uruguays fotballforbund.

– Det er mye press fra England og Italia, slo han fast.