HJEMSENDT: Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari er ikke lenger en del av Ghanas tropp. Foto: AP/Luca Bruno.
HJEMSENDT: Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari er ikke lenger en del av Ghanas tropp. Foto: AP/Luca Bruno.

Ghana bekrefter: – VM-stjerner sendes hjem

– Sulley Muntari til angrep på medlem av Ghanas forbundsstyre.

Ghanas fotballforbund sendte torsdag ettermiddag ut to pressemeldinger, hvor de bekrefter at Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng vil bli hjemsendt fra Brasil-VM.

Sulley Muntari skal uprovosert ha gått til fysisk angrep på Moses Armah i Ghanas forbundsstyre på tirsdag, står det i pressemeldingen. 

Årsaken til at Kevin-Prince Boateng også må dra hjem er ifølge pressemeldingen at han skal ha skjelt ut sin trener James Kwesi Appiah. Treneren skal ha ønsket hjemsendingen.

– Treneren fornærmet meg
Avisen Bild har snakket med Boateng som forteller en helt annen historie.

– Muntari og jeg fleipet etter en duell på trening, og jeg sa han hadde tatt ballen med hånden. Han nektet, og vi lo da jeg spurte om han var dommer.

Da skal treneren ha kommet bort og spurt hva de lo av.

– Vi sa at det ikke var noe, og at alt bra i orden. Da ble vi sendt til hotellet, sier Boateng.

– Etter treningen møtte jeg treneren og spurte han om han hadde et øyeblikk, fordi jeg ville vite hva han hadde mot meg. Da begynte han å rope og fornærmet meg. Han sa ting som "dra til helvete", lyder Boatengs variant.

Boateng sier han godtar suspensjonen, men mener det er viktig at hans versjon kommer frem.

– Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg har fornærmet treneren eller gjort noe galt. Nå reiser jeg, men jeg ønsker laget alt godt i VM og lykke til mot Portugal.

Begge spillerne skal ha fått beskjed om forlate spillerhotellet innen klokken 13.00 norsk tid denne ettermiddagen.

Hjemsendingen skjer kun timer før Ghanas skjebnekamp mot Portugal, hvor de er nødt til å vinne dersom de skal ha noe håp om avansement.

Muntari var allerede utestengt til kampen etter to gule kort. Boateng var tilgjengelig, men var utelatt fra Ghanas lagoppstilling i åpningskampen mot USA.

– Burde ha løst det
TV 2 Sportens fotballekspert Claus Lundekvam er overrasket over at både Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng må pakke sammen sakene sine – spesielt når Ghana har store sjanser til å gå videre til sluttspillet i VM.

- Jeg har opplevd en del «fighting» på treningsfeltet selv, og jeg synes det er rart at de ikke klarte å løse opp i dette på en annen måte, sier Lundekvam, og sikter til at begge de to storstjernene ble sendt hjem.

- Mener du straffen er for streng?

- Det spørs jo hvor alvorlig det er, og om det er noen klare regler de har brutt. Det kan også hende at de har latt frustrasjonen gå ut over manageren, poengterer Lundekvam.

- Samtidig skal det være lov å drite seg ut. Det å havne i klammeri på en fotballtrening skjer jo ofte. Her er det snakk om to store stjerner som sannsynligvis har et stort ego. Men som regel klarer laget og støtteapparatet å legge dette bak seg i etterkant. Så her kan vi jo bare spekulere i hva som har skjedd.

- Hva betyr dette sportslig for Ghana?

- Det betyr jo at Ghana mister to av sine beste spillere i resten av mesterskapet. Og i utgangspunktet har jo Ghana en større sjanse enn Portugal å gå videre. Det er en reell sjanse for at Tyskland slår USA, og da kan Ghana ta seg videre med et godt resultat mot Portugal. Så sånn sett er det jo en krise for dem å måtte klare seg uten sine to beste spillere, poengterer TV 2-eksperten.