NYTT ALBUM: The Voice-vinner Knut Marius Djupvik på Tjuvholmen i Oslo i forbindelse med lanseringen av sin ny plate «Set». Foto: Åshild Amland / TV 2
NYTT ALBUM: The Voice-vinner Knut Marius Djupvik på Tjuvholmen i Oslo i forbindelse med lanseringen av sin ny plate «Set». Foto: Åshild Amland / TV 2

The Voice-vinner Knut Marius: – Folk holdt rundt hverandre og gråt

Plateaktuelle Knut Marius snakker ut om tiden etter «The voice». 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«The Voice»-vinner Knut Marius Djupvik (25) kommer i morgen ut med minialbumet «Set». 

Kontakt med Aqua-Lene

Etter seieren i desember i fjor har han hatt en svært produktiv skriveperiode. Selv mener Knut Marius at han kan takke mentor Lene Nystrøm for resultatet av den nye skiva. 

MENTOR: Lene Nystrøm under «The Voice»-innspiilling i 2013. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MENTOR: Lene Nystrøm under «The Voice»-innspiilling i 2013. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det var jo hun som førte meg inn på dette sporet, i denne stilarten. Disse låtene er et resultat av det hun pushet meg til å gjøre i høst. Så det er hennes fortjeneste at resultatet ble slik. Både når det gjelder øyne og ører så var hun en fantastisk mentor for meg, sier vinneren, som kommer fra Tomrefjord i Romsdal.

Selv om tiden i «The voice» er over, tar de ofte kontakt med hverandre for å høre hvordan det går. 

– Begge er nysgjerrige på hva hverandre driver med. Vi var jo i en boble i fem uker der vi jobbet intens. Vi ble godt kjent, og det er jo rart å kutte det, for hun blir jo en mentor, sier han.

25-åringen har stor respekt for meningene til Nystrøm, selv om han ikke lenger trenger å forholde seg til henne. 

– Det er digg å høre meningene hennes, for hun hadde veldig rett i hver ting hun sa. Det var mange ga meg gode råd, men hun visste hva hun drev med. Derfor er det kult å involvere henne så mye som mulig. Hun er en sterk dame med veldig godt humør.

Knut Marius gikk ikke inn i «The Voice» med en klar formening om hvordan han skulle være som artist. Aqua-Lenes selvsikkerhet og erfaring var trolig det som gjorde at han gikk til topps.

– Hadde jeg kjørt for mye mitt eget løp er det ikke sikkert jeg hadde vært med. Jeg tror hun var hard på låtene og sikker å hva som er best. Det kreves tæl. Det gjorde hun og hadde rett, tilføyer han. 

Får skryt av Aqua-Lene

Aqua-Lene selv er veldig spent på å se og høre på hva sin tidligere «elev» skal gjøre i fremtiden. 

– Jeg har jo hatt meninger om retning og stilart under «The voice»-perioden, men har jo ikke hatt noe med låter og produksjonen å gjøre på den nye plata. Jeg har stor tro på han på alle måter, det blir spennende å følge, og det vil også kunne være morsomt å jobbe tettere sammen i fremtiden. Det viktigste nå er at han kommer med noe han føler er seg –og kan stå for, og det har han nok gjort, skriver hun i en mail til TV2.no.

Ekstreme scener 

Etter seieren hevder Knut Marius at alt har blitt snudd på hodet. Mange er engasjert, og han opplever ofte å bli gjenkjent av ivrige fans. 

– Folk som jeg ikke kjenner tar kontakt og skryter masse, for eksempel på t-banen. Senest i går var det en som tok kontakt på gata og hadde sett alle sendingene fra fengsel. Både han og alle cellekameratene. Det er så sykt å høre etterpå. For man lever jo i en liten boble når du holder på.

I tiden etter seieren har han også hørt mange historier fra folk som lot seg rive med hjemme i stua under «The Voice».

– Jeg har hørt om helt ekstreme scener. Det var en som krøp rundt bordet og bare lå på gulvet. Jeg har også fått høre om folk som har stått i sofaen og grått, og holdt rundt hverandre. Folk har samlet seg i store gjenger og festet til kl 6 om morgenen og hørt på vinnerlåten. Hadde jeg visst om dette engasjementet undervegs hadde jeg vært som et ospeløv under sendingene, sier han. 

Mange damer

Når det gjelder forholdet til kjæresten mener han det er viktig å være den samme, og ikke la seg påvirke for mye av ytre omstendigheter.

– For meg er det viktig å være tilstede når jeg er sammen med henne og gi henne den oppmerksomheten hun bør ha og fortjener. Det er viktig at det er meg og henne og ikke hun og en som var med i «The voice». Men Marius og Maria slik det var før, tilføyer han. 

Er det mange damer som tar kontakt?

- Ja det blir en del av det, men hun distanserer seg litt fra det. Hun tenker at det er naturlig hvis du havner i media, da blir du synlig. Hun takler det veldig fint, sier han. 

– Som et objekt

Allerede da Knut Marius var liten visste han at han skulle bli en rockestjerne. Naturlig nok gikk han derfor på musikklinjen i Molde og rytmisk linje ved Universitetet i Agder, før han flyttet til Oslo i fjor.

- Jeg stod mye fremfor speilet da jeg var 14 år, fordi jeg håpet at jeg en dag skulle stå framfor et stort publikum, og lurte på hvordan det skulle se ut, sier han.

Men nå som han får oppleve smaken på stjernelivet kan det også bli litt mye.

– Jeg var klar over at det ville bringe med seg en del oppmerksomhet, men av og til merker jeg at jeg avbryter folk som spør for mye om hvordan det går og hvordan det var. Da spør jeg hvordan det er de har det. For det blir fort enveiskommunikasjon, sier han. 

Selv om han setter stor pris på all oppmerksomheten kan han av og til bli litt lei det massive kjøret på seg selv.

– Man blir mettet av all den sosiale kontakten og det ekstreme engasjementet. Man er veldig på utstilling og blir et objekt som alle vil snakke med, sier han, og understreker at engasjementet fremdeles er på topp. 

Knut Marius Djupvik fotografert på Tjuvholmen i Oslo torsdag formiddag. The Voice-vinneren er aktuell med ny plate.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Knut Marius Djupvik fotografert på Tjuvholmen i Oslo torsdag formiddag. The Voice-vinneren er aktuell med ny plate. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

 Stadig nye ideer

«The voice»-vinneren får stadig nye ideer til låter. Disse kommer til han både om natten og dagen. Dette tar han opp på telefonen for å huske det til senere.  

– Ideene bare kommer av seg selv, ofte når jeg går. Det å gå er noe av det kjedeligste som finnes, men når jeg går så kommer det ideer. På iphonen er det sikkert hundre opptak av ideer som jeg har sunget inn.

Når Knut Marius får ideer til nye sanger kommer det gjerne til han som på et tankekart. 

– Det dukker opp ting som teksten skal handle om, som et slags tankekart. Det kommer opp en eller flere ideer, så sprer det seg utover, tilføyer låtksriveren. 

Ting som inspirerer kan være hendelser i livet hans. Seieren i «The voice» er et godt eksempel 

– Det inspirerer meg som bare det. Å gå ut og se på naturen gir meg lite. Bedre å sitte hjemme og bli litt tankefull. Jeg er blid og engasjert, men når jeg skriver og lager musikk så går jeg veldig inn i meg selv. Blir ikke konsentrert og følelsesladet. Det betyr mye for meg, avslutter han. 

I kveld, torsdag 26. juni, er det releasekonsert og feiring av Knut Marius nye album «Set» på John Dee.