Brasil og Neymar kommer verst ut i undersøkelsen som er utført av Wall Street Journal (FOTO: scanpix)
Brasil og Neymar kommer verst ut i undersøkelsen som er utført av Wall Street Journal (FOTO: scanpix)

Disse VM-lagene filmer mest

Se hele listen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med fotball-VM, har Wall Street Journal tatt seg tid til å sette seg ned å se gjennom opptak fra de 32 første kampene under årets mesterskap. Målet var å finne ut hvilket lag som filmer mest og hvor lang tid spillere bruker på å ligge på bakken.

Datagrunnlaget for undersøkelsen er VM-lagenes to første kamper i gruppespillet.

Undersøkelsen tar tiden fra dommeren blåser i fløyten, til spilleren enten er båret ut over sidelinjen eller står oppreist på beina igjen. 

Se komplett liste i bunnen av saken.

Totalt under disse 32 kampene var det 302 spillere som på et eller annet tidspunkt ble sett liggende i smerte. Til sammen lå spillerne 132 minutter på bakken. WSJ har fjernet de spillerne og skadene som faktisk gjorde at en spiller måtte byttes ut, og da gjenstod det 293 tilfeller som tilsammen utgjorde 118 minutter og 21 sekunder.

Det er nesten to timer (!!) med "skadede" spillere. 

Brasil topper versting-listen

I undersøkelsen er det Brasil som topper listen med antall tilfeller av såkalt filming. 17 tilfeller og til sammen 3 minutter og 18 sekunder gjør at vertsnasjonen inntar førsteplassen i undersøkelsen. Neymar var den verste av spillerne på laget med fem tilfeller.

Rett bak kommer Chile med 16 tilfeller og tilsammen 6 minutter og 58 sekunder.

Men hvis man ser på listen kun ved tidsbruk, er det Honduras som får "æren" av å stå på toppen. De brukte sju minutter og 40 sekunder fordelt på 15 tilfeller.

I bunnen finner man VM-jomfru Bosnia Hercegovina, som i følge undersøkelsen ikke har lært seg noen av tjuvtriksene ennå. Kun to ganger har bosniske spillere vridd seg i smerte. Det hele har vært over på 24 sekunder.

Klar tendens i at ledende lag filmer mer

Undersøkelsen viste også at spillere på lag som ledet, hadde en mye større tendens til å legge seg ned å drøye tid. Til sammen var 103 av "skadene" spillere som ledet kampen, og dette utgjorde totalt nesten fire ganger så mye tid som spillere på det tapende laget. 

Da Chile forsvarte ledelsen mot Spania, registrerte WSJ 11 tilfeller i én kamp. Det er det samme som mer enn 24 av lagene hadde over to kamper.

På de tapende lagene var det kun 40 tilfeller som tilsammen utgjorde 12 minutter og 30 sekunder.