Valencia så rødt da Ecuador røk ut

Holdt Frankrike til 0-0, men må likevel reise hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ecuador-Frankrike 0-0

Ecuador er ute av VM etter å ha spilt 0-0 mot Frankrike i den siste gruppespillkampen.

Søramerikanerne trengte seier mot franskmennene for å ha noe håp om å ta seg videre, men kaptein Antonio Valencias direkte røde like etter pause gjorde en vanskelig oppgave for vanskelig for gultrøyene.

– Soleklart rødt
Med ti mann de siste 40 minuttene klarte aldri Ecuador å få målene de trengte.

I stedet blir det Sveits, som slo Honduras 3-0, som slår følge med «les Bleus» til åttedelsfinalene.

Ikke unaturlig ble Valencias røde kort samtaletema etter kampen.

– Det er soleklart rødt i mine øyne. Valencia løfter begge bena og kommer inn i stor fart. Han utgjør åpenbart en stor fare for Digne, kommenterte fotballekspert Ole Martin Årst i TV 2s sending etter kampen.

Solveig Gulbrandsen kunne ikke ha vært mer enig.

– Helt strak fot og farefullt spill. Det er helt klart rødt, sa hun.

– Alt sitter i hodet
I åttedelsfinalene skal Didier Deschamps menn få bryne seg på Nigeria.

Frankrike vant sine første to kamper overbevisende, men klarte ikke å ta tre seire på rad onsdag. 

Det bekymrer ikke Deschamps nevneverdig.

– Noen ganger er det vanskelig å vinne, men vi hadde mulighetene. Vi vinner likevel gruppen og kvalifiserer oss, så alt er bra. Nå har vi fem dager på å forberede oss til Nigeria-kampen. Men før vi begynner å tenke på den kampen, skal vi nyte at vi har kvalifisert oss, sa Frankrike-treneren til den franske sportsavisn l'Équipe etter kampslutt. 

Karim Benzema har vært i storform så langt i dette mesterskapet, men klarte ikke å score i sin tredje kamp på rad. Ifølge ham hadde det like mye å gjøre med en god målvakt som dårlige avslutninger. 

– Vi møtte en god keeper som stoppet alt. Vi skulle gjerne ha vunnet, men nøkkelen var å ikke tape. Vi er alle fornøyde og stolte av å ha kvalifisert oss. Nigeria i neste runde? Det er ingen enkle kamper i dette mesterskapet. Alt sitter i hodet, sa Real Madrid-spissen til samme avis.

Skulle vært utvist
Deschamps hadde luksusen av å kunne rotere på laget sitt i og med at de allerede var klare for åttedelsfinalene. Den muligheten benyttet han seg av.

I forsvaret gikk Patrice Evra, Raphaël Varane og Mathieu Debuchy ut. Inn kom Laurent Koscielny, Bacary Sagna og Lucas Digne. 

Lenger fremme på banen gjorde han også endringer. Olivier Giroud, Johan Cabaye og Mathieu Valbuena viket alle plass for Antoine Griezmann, Morgan Schneiderlin og Paul Pogba. 

På sin side gjorde bare Ecuador-trener ett bytte: Felipe Caicedo ut, Michael Arroyo inn.

Men det var ikke de nye spillerne som havnet i fokus innledningsvis. Det sørget Mamadou Sakho for. Etter mindre enn ti minutters spill planter han albuen i fjeset på en Ecuador-spiller tilsynelatende helt uprovosert. 

Dommeren fikk det imidlertid ikke med seg, men det gjorde kameraene.

Se den stygge forseelsen til høyre!

– Hadde jeg vært så heldig å få dømme i VM, så hadde jeg gitt ham rødt kort. Den er soleklar, så Årst i TV 2s studio etter kampslutt.

Enner Valencias høydehopp
Fem minutter senere kom kampens første avslutning på mål, men volleyen fra Moussa Sissoko trøblet ikke Alexander Domínguez nevneverdig.

I en tam affære på Maracanã tok det hele 20 minutter før neste Frankrike-mulighet, men den var til gjengjeld stor.

Griezmanns presise frispark fra siden finner hodet til Pogba, men nok en gang varter Domínguez opp med en redning fra øverste hylle. 

Det måtte også Frankrikes førstevalg mellom stengene, Hugo Lloris, gjøre like før pause. 

Enner Valencia hopper skummelt høyt og møter et innlegg fra Arroyo med pannebrasken. Tottenham-målvakten er dog våken og kommer seg fort ned til venstre for å avverge.

Antonio Valencias utvisning
Og det meste den første timen skulle handle om mennene mellom stengene. 

Like etter pause styrer Griezmann et innlegg mot mål fra bare fem meter, men nok en gang henger Domínguez med og får slått ballen i tverrliggeren og ut. 

Så skiftet kampen karakter. 

Antonio Valencia setter knottene på ballen i en duell med Lucas Digne, men deretter sklir de av og finner veien til backens venstre kne. PSG-backen blir liggende, og etter en liten tenkepause bestemmer Noumandiez Doue seg for å trekke det røde kortet opp av lommen. Ecuador-kapteinen blir utvist og etterlater lagkameratene med en mann mindre de siste 40 minuttene.

Den oppgaven skulle vise seg for stor før gultrøyene. 

Alex Ibarra kom nærmest med en fin soloprestasjon og påfølgende skudd fra 12 meter ti minutter før slutt, men mot slutten var det franskmennene som var nærmest et vinnermål.

Både Loïc Remy, Paul Pogba og Olivier Giroud var nære ved, men med 0-0 vant likevel «les bleus» gruppen ett poeng foran Sveits.

For Ecuador er VM-eventyret over for denne gang.