Knut Arild Hareide klippet VM-sveis på direkten 

– Jeg har fått lov av kona og rådgiveren. Se resultatet her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert tredje sekund blir regnskog på størrelse med en fotballbane hugget ned. Likevel får ødeleggelsene mindre oppmerksomhet enn hårsveisen til Beckham eller Neymar. 

Derfor valgte Krf-politiker Knut Arild Hareide å klippe håret sitt på direkten under «Sommertid» i kveld.

Hva synes du om Hareides nye sveis? Kommenter nederst i saken!

 

– Jeg hadde jo lyst til å være litt crazy-gal, og jeg har jo nå fått en god grunn til å gjøre det, både en god sak, og fått prøvet noe nytt. Jeg hadde jo litt playmo-sveis før, så det frisker jo opp dette, sier han fornøyd.

Spurte kona

Selv er han ikke er så nøye på det, men han hadde likevel spurt om tillatelse hjemme. 

– Jeg hadde jo lyst til å prøve noe nytt, men jeg spurte jo kona hjemme da. Lisa Maria var veldig positiv. Men jeg er litt mer spent på hva mamma og pappa tenker. De får leve med det, sier han.

Enormt problem

Selve hårklippen er en symbolsk kampanje som handler om at regnskogen hugges ned. Selv var han ikke klar over hvor stort problemet er. 

– Jeg visste ikke at det var så dramatisk. På 50 år er regnskogen forsvunnet, vi må bevisstgjøre hverandre og bidra. Og jeg ville bidra på min måte, og en artig måte, tilføyer han.

Under andre verdenskrig var 14% av jordens overflate regnskog. Nå er den redusert til 6 prosent.

– Vi vet at dette er større problem for miljøet enn alle bilene på jorda. Mellom 50 – 80 av alle jordens plante –og dyrearter finnes i regnskogen, advarer han. 

Brasil er det landet med aller mest regnskog, og med fotball-VM der er dette en god anledning til å bevisstgjøre folk. I tillegg til å klippe seg for å sette søkelyset mot problemet oppfordrer han alle til å støtte kampanjen med 50 kroner. 

– Ta frem mobilen, skriv «regnskog» og send til 2160, da betaler du 50 kroner og redder en hel fotballbane, oppfordrer han.

Heier på Brasil 

Ellers er i året er Hareidet Brann-supporter, men han innrømmer at det gjør seg å se litt kvalitetsfotball på internasjonalt nivå. 
– Det var godt å få VM nå, siden Brann gjør det så dårlig. Sånn sett bør jeg få hele krf til å heie på Brann. Vi liker jo å holde med de mindre, litt svakere som ikke klarer seg så godt her i livet. Men det er fantastisk med VM, jeg heier på Brasil, avslutter han.

«Sommertid» sendes på TV 2 mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 20.00, gjennom hele sommeren.

Instagram-konkurranse

Hver uke har «Sommertid» en instagram-konkurranse. Denne ukens tema er norsk sommer. Så hvis du har noen fine norske sommerbilder er det bare å bli med! Post ditt bilde på Instagram og merk det med #sommertid og #norsksommer, så er du med i trekningen av et GoPro Hero3-kamera. Fristen for å være med på denne ukens konkurranse er førstkommende fredag. Lykke til!