BLIR HOVEDTRENER: Zinedine Zidane overtar Real Madrids B-lag. Foto: Scanpix
BLIR HOVEDTRENER: Zinedine Zidane overtar Real Madrids B-lag. Foto: Scanpix

Zidane ansatt som ny hovedtrener for Castilla

Fotballegenden Zinedine Zidane blir ny sjef for Real Madrids reservelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes levende fotballegende Zinedine Zidane har fått sin første jobb som hovedtrener.

VM-vinneren fra 1998 er ansatt som ny sjef for Real Madrids reservelag Castilla, som spiller i spansk tredjedivisjon.

Blir hovedtrener
42-åringen var denne sesongen assistenttrener for Carlo Ancelotti i Real Madrid, og hadde et spesielt ansvar for utviklingen av klubbens yngre spillere.

– Zinedine Zidane blir ny hovedtrener for Castilla neste sesong. «Zizou», som var Carlo Ancelottis assistenttrener denne sesongen, vil dermed starte på et nytt kapittel i sin trenerkarriere, bekrefter Real Madrid i en pressemelding på sine hjemmesider.

Franskmannen får med seg ungdomstrener Santiago Sanchez som assistenttrener for Castilla.

Zidane vant i løpet av sin aktive karriere to Serie A-titler med Juventus, La Liga og Mesterligaen med Real Madrid og inspirerte Frankrike til 3-0-seieren over Brasil i VM-finalen i 1998.

Nevnes som Ancelotti-erstatter
Han avsluttet karrieren etter at Frankrike tapte VM-finalen mot Italia på straffesparkkonkurranse i 2006. I den kampen ble Zidane utvist for å ha skallet Italias Marco Materazzi i brystet.

Den tidligere landslagsspilleren, som fikk med seg 108 kamper og 31 mål for Frankrike, har de siste ukene blitt koblet til trenerjobben i Bordeaux.

Ifølge spansk presse avviste Zidane tilbudet fra Bordeaux for å trene Castilla, og blir nevnt som en potensiell ny hovedtrener for Real Madrid den dagen Carlo Ancelotti forlater klubben.