TILBAKE: Honduras' midtbanespiller Wilson Palacios er tilbake etter karantene.  AFP PHOTO/ Rodrigo ARANGUA
TILBAKE: Honduras' midtbanespiller Wilson Palacios er tilbake etter karantene.  AFP PHOTO/ Rodrigo ARANGUA

— Palacios-comeback kan ikke hjelpe Honduras til sluttspillet

Men Kim Robin Haugen tviler på at Honduras går videre i VM på bekostning av Sveits. Les bloggen og si din mening her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Luis Suarez igjen sørget for å havne i historiebøkene med negativt fortegn, dreier jeg fokuset over på noe av det vi har foran oss i kveld, nemlig oppgjøret mellom Honduras - Sveits.

Sveits har på ingen måter imponert i dette mesterskapet, de startet med en svært knepen 2-1 seier mot Ecuador, for deretter å bli ydmyket av Frankrike med 5-2. Til tross for det ydmykende tapet mot Frankrike, kan Sveits fint gå videre til sluttspillet i turneringen, noe forsåvidt Honduras også kan gjøre, rent matematisk.

Åpningskampen til Sveits mot Equador ble en skikkelig slitekamp, hvor de tidlig havnet under 0-1, etter scoring av Valencia. Sveits slo tilbake i det 48 minutt gjennom scoring av Mehmedi og mange hadde nok trodd at dette ville utløse en aldri så liten «ketchup-effekt». Den effekten kom aldri, men Ottmar Hitzfeld sine menn ga seg ikke og fikk endelig betalt på overtid, da Haris Seferovic satte inn det avgjørende 2-1 målet.

Den neste kampen mot Frankrike ble miserabel for Sveits og jeg er sikker på at trenerlegenden Ottmar Hitzfeld etter kampen innprentet i sine gutter at dette var en match de bare kunne glemme. Nesten ikke noe fungerte for Sveits i den kampen, aller minst stopperparet Djourou / Senderos som var svært svake. Det skal legges til at midtstopper Von Bergen ble skadet tidlig (9 minutt) og at dette ødela endel for Sveits, selv om man skulle forvente stødigere spill av Senderos med over 50 landskamper. Så ble det også et litt «penere» resultat, gjennom de to sene reduseringsmålene til Dzemaili og Xhaka.

For Honduras sin del har turneringen startet med to tap, ikke veldig overraskede, selv om Honduras har gode fotballspillere. I åpningskampen mot Frankrike var ikke gode nok og tapte helt fortjent mot en bedre motstander. I den neste kampen mot Equador, på mange måter en eksamen i forhold til ønsket om avansement, ble det tap 2-1. I den kampen tok Honduras ledelsen gjennom scoring av den høyreiste og robuste Costly, men når Pachuca spissen Valencia var frempå med scoringer i det 34. og 65. minutt, ja da ble det et nytt tap for Luis Fernando Suarez sine menn.

I dagens kamp er Sveits favoritter hos de fleste og jeg er ganske sikker på at de vinner, selv om jeg på ingen måte er en spåmann. Gjennom en eventuell seier her, vil Sveits stå med seks poeng totalt, da må de krysse fingrene og satse på at Frankrike vinner eller spiller uavgjort mot Ecuador. Dette er på ingen måte et utenkelig utfall på de siste kampene i gruppe E. Jeg ser det nesten som utenkelig at Ecuador slår Frankrike. Men på den annen side gikk Costa Rica videre fra en gruppe med Italia, England og Uruguay, som gruppevinner!!

Personlig har jeg ikke tro på veldig mange forandringer hos Sveits eller Honduras, men noen vil det nok bli. Etter to gule og dermed rødt kort i åpningskampen mot Frankrike, har Stoke-spiller Wilson Palacios sonet ferdig sin karantene. Jeg er relativt sikker på at han går inn på laget og tilfører midtbanen tyngde og duellkraft, men jeg ser ingen andre åpenbare bytter i laget, såfremt ingen spillere sliter med skader inn mot kampstart.

For Sveits sin del er de helt nødt til å gjøre minst en forandring. Midtstopper Von Bergen er ute av turneringen, noe som betyr at Hitzfeld må erstatte han med Senderos eller Schar. Jeg ville valgt Basel stopper Schar 10 av 10 ganger i konkurranse med Senderos, så får vi se hvem som får plass ved siden av Djourou. Foruten dette skiftet tror jeg det er ganske åpent hvem som spiller av Seferovic / Drmic og Behrami / Dzemaili.

Sveits skal opp til kamp mot en klassisk «underdog» i Honduras. Samhold og innsatsvilje bragte Honduras videre fra VM kvalifiseringen, men selv om en antatt start 11'er kan vise til rundt 700 landskamper, ja så tror jeg VM eventyret til Honduras er ferdig rett før klokken 23.00 i kveld. For Sveits sin del tror jeg det fortsetter inn til første kamp i sluttspillet, men så er det over!

Enig ? Uenig ? Si din mening, jeg svarer!