HJEMMEULYKKE: Geir Schau (54) mistet nesten hånda i en ulykke hjemme i garasjen. Han kjørte selv til legevakta og måtte sy 25 sting etter uhellet med vinkelsliperen. Foto: Thomas Hagen
HJEMMEULYKKE: Geir Schau (54) mistet nesten hånda i en ulykke hjemme i garasjen. Han kjørte selv til legevakta og måtte sy 25 sting etter uhellet med vinkelsliperen. Foto: Thomas Hagen

Radio-kjendis mistet nesten hånda i hjemmeulykke

– Det blødde og banka noe jævlig, forteller Geir Schau.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV og radio-kjendis Geir Schau (54)  har for tiden ferie fra jobben som programleder i «Morgenklubben med Loven & Co» på Radio Norge. Geir er glad i å skru bil, og er godt vant med å bruke vinkelsliper, men denne gangen gikk det galt.

Vinkelsliper

Han var hjemme i garasjen på Manglerud i Oslo da ulykken inntraff. Han skulle fikse på en gammel Toyota Hi-lux som en venninne hadde lånt og blitt stoppet i teknisk kontroll med.

– Jeg kan bruke verktøy, men jeg er også god til å jukse med verktøy. Jeg satt på en skive som man egentlig skal bruke på luftverktøy, og ikke på en vinkelsliper. Jeg har gjort det før og det har gått bra da, men denne gangen gikk det gærent. Det blødde voldomt fra hele hånda mi, sier Geir Schau til TV 2. 

Kjørte til legevakten

Schau var alene hjemme og måtte ordne opp selv da ulykken inntraff. Han har høy smerteterskel, men innrømmer ovenfor TV 2 at dette var veldig vondt.

 – Jeg sjekket ut om jeg kunne bøye alle fingrene. Det blødde og banka noe jævlig. Jeg fant en førstehjelpspute baki bilen og fikk surra litt rundt med bandasje før jeg kjørte. Det banka bra i siste lyskrysset før legevakta, sier Geir.

– God bedring

Han måtte sy 25 sting, og har fått problemer med en sene i hånden som det vil ta ca. en måned å lege. Han har fått masse lykkeønskninger på Facebook, og har en enkel konklusjon på ulykken:

– Ledigang er roten til alt vondt, avslutter han til TV 2.