ENESTE NORDMANN I TOUREN: Alexsander Kristoff får dessverre ikke selskap av Lars Petter Nordhaug i Tour de France.
ENESTE NORDMANN I TOUREN: Alexsander Kristoff får dessverre ikke selskap av Lars Petter Nordhaug i Tour de France.

Ingen Lars Petter Nordhaug i Tour de France

Belkin tok ut sine ni ryttere i dag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Belkin har i dag bekreftet hvilke ni ryttere som sykler Tour de France. Lars Petter Nordhaug er ikke blant dem. De ni er Bauke Mollema, Laurens Ten Dam, Sep Vanmarcke, Lars Boom, Maarten Wynants, Bram Tankink, Stef Clement, Steven Kruijswijk og Tom Leezer.

– Jeg synes det er kjedelig. Jeg fikk endelig beskjed for en uke siden, men jeg har hatt det på følelsen. Men jeg har hatt en følelse av at de har hatt den planen nesten gjennom hele året. Det synes jeg er irriterende. Jeg føler meg ikke supergodt informert, sier Nordhaug til TV 2. 

Nøtterøy-karen kommer ikke til å benke seg foran TV-skjermen.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å se å mye på. Jeg vet at jeg er god nok til å være der, og jeg vet at jeg burde vært der. Jeg burde vært tatt ut for lenge siden. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke er tatt ut, sier Nordhaug.

– Jeg vil ikke gå spesifikt inn på navn og si at jeg burde vært med i stedet for han og han, men jeg synes det er rart. Jeg forstår det ikke helt, sier Nordhaug.

– Vil dette ha noe å si for valg av lag neste sesong?

– Ja, nå er det ikke bare Tour de France som teller, men det vil selvfølgelig telle med hvordan jeg føler jeg er blitt behandlet. Jeg har ofret meg i Ardenner-klassikerne og kjørt i tro om at det er godt nok for Tour de France. Når jeg ser hvilket lag de har tatt ut synes jeg det er kjedelig, sier Nordhaug.

Nordhaug syklet Tour de France for første gang i fjor.

Tidligere i vår følte Nordhaug seg relativt sikker på at han ville få kjøre Touren, men den siste tiden har signalene fra Belkin vært vanskelige å misforstå.

Dermed blir Alexander Kristoff eneste nordmann i Touren.

For Nordhaug blir det trolig Polen rundt i sommer.