<h1 class="title editLine cXenseParse editActive labCharCountStart labCharCountChange labCharCountSubmit t32 txt-red" data-lab-key="title" data-lab-defaultvalue="Klikk for å endre tekst" data-lab-onfocus="labCharCountStart" data-lab-onchange="labCharCountChange" data-lab-onsubmit="labCharCountSubmit" data-lab-size="32" data-lab-color="txt-red" id="ext-gen1375" style="font-style: normal; font-variant: normal;">FEM ÅR SIDEN SUPERSTJERNENS DØD:</h1>

Michael Jacksons manager om tiltakene som aldri ble gjort

Michael Jacksons tidligere manager ville bruke tvang for å få superstjernen på avvenning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er det fem år siden superstjernen Michael Jackson døde av en akutt propofol-forgiftning, kun 50 år gammel.

Nå forteller superstjernens tidligere manager Ron Weisner i et intervju med AP om de siste ukene før overdosen og kampen for å få Jackson på avvenning. 

Se intervjuet med manageren øverst!

– Jeg visste at han ikke kom til å klare det

Superstjernen var avhengig av sterke medisiner, og i 2011 ble Jacksons lege stilt for retten og funnet skyldig i uaktsomt drap. Aktoratet mente at legen burde sett hva som var i ferd med å skje, og at medisindosene var livsfarlig høye.

Da manager Ron Weisner var sammen med stjernen like før Jackson skulle sette punktum for konsertkarrièren sin med turneen «This is it», så han at det ikke kom til å gå stort lenger.

SHOWER PÅ SCENEN: Dette bildet er fra York i 2002, der Micheal Jackson opptrådte. Foto:   AFP /TIMOTHY A. CLARY
SHOWER PÅ SCENEN: Dette bildet er fra York i 2002, der Micheal Jackson opptrådte. Foto:   AFP /TIMOTHY A. CLARY
KONSERT I FRANKRIKE: Den verdensberømte stjernen under en konsert i Frankrike i 1999. Foto: AFP/ALAIN FULCONIS
KONSERT I FRANKRIKE: Den verdensberømte stjernen under en konsert i Frankrike i 1999. Foto: AFP/ALAIN FULCONIS

– Jeg var sammen med han et par dager før han døde, på Staples senter etter en øvelse. Jeg hadde ikke sett han på flere måneder. Jeg pleide å snakke med han ofte, men med en gang jeg så ansiktet hans, visste jeg at han ikke kom til å klare å reise til England om en og en halv uke. Han hadde det uttrykket i ansiktet, og det var forferdelig, forteller Weisner.

Ville tvinge Jackson på avvenning

Weisner forteller at det var åpenbart av stjernen trengte profesjonell hjelp, og at han ikke ville bli med frivillig.

– Mange av de rundt Jackson, deriblant familie og venner, prøvde å igangsette tiltak. Han ville bare ikke ha noe av det. Til slutt, i en av disse diskusjonene, sa jeg at vi kommer aldri til å få han til å til å bli med frivillig. Etter min mening var eneste løsning å holde han fast og føre han et sted. Vi burde fått sikkerhetsvaktene til å holde han der helt til han var ren og i god form igjen, forteller han.

Få uker før det tragiske dødsfallet var planen å endelig sende Jackson på avvenning.

– Jeg sørget for at tingene ble satt i gang, alt var planlagt og tilrettelagt. Men så fikk jeg en telefon to dager før det skulle skje, men beskjeden om at det måtte avlyses. Vi måtte droppe det, for hvis det kom ut, ville det bli mye bråk og trøbbel. Vi lot det gå, sier han.

Kun to uker uker senere skjedde det tragiske dødsfallet.

– Han var ikke som noen av oss

Manageren forteller at han aldri ha støtt på noen med samme stjernefaktor og talent som Jackson, verken før eller etter hans død.

– Han var så nære å være en alien som man kan bli, for han var ikke en av oss. Han var så begavet med alt, metalt og kreativt. Han var ikke som noen av oss, og jeg har vært involvert med drøssevis med artister opp gjennom årene, og ingen er som Michael Jackson.

Nå er han kritisk til de mange utgivelsene og konsertene med Jacksons musikk som har kommet etter hans død.

– Jackson har dessverre vandret, han kommer aldri tilbake. Jeg er ikke personlig fan av å gjenkalle han med hologrammer og musikk. Jeg synes vi skal la han være i fred. Den originale musikken tåler skiftningene i tid og vil forbli populær som den er. Jeg tror nemlig ikke han ville likt det, for han var en perfeksjonist.