AMBASSADØR: Motocrosstjernen Andre Villa (32) har signert avtale med en ny spillgigant på det norske markedet; «MobilBet» ønsket seg en ung og kul fyr som ambassadør for Norge, og syntes Villa passet perfekt. Foto: TV 2.
AMBASSADØR: Motocrosstjernen Andre Villa (32) har signert avtale med en ny spillgigant på det norske markedet; «MobilBet» ønsket seg en ung og kul fyr som ambassadør for Norge, og syntes Villa passet perfekt. Foto: TV 2.

X-Games-Villa blir spillambassadør

André Villa (32) føyer seg i rekken av norske kjendiser som fronter utenlandske spillgiganter. Motocrosstjernen er fornøyd med avtalen.

Den kjente motocrossføreren og X-Games-stjernen, André Villa (32) spilte tirsdag inn en reklamefilm for spillselskapet «MobilBet», som er helt nye på det norske markedet.

– Andre er akkurat som Mobilbet.com; rett på sak, kul og med ekte personlighet. Han er alt vi ønsker å identifisere oss med, sier Mobilbet-sjef Daniel Bradtke i en pressemelding til TV2.no. 

Synes ikke det er noe problem

Villa blir spillselskapets ansikt utad og ambassadør her i Norge. Flere norske kjendiser som, Tone Damli, John Arne Riise, Aylar Lie og Agnes Kittelsen for å nevne noen. Det har blitt mer og mer vanlig at norske kjendiser og kjente idrettspersoner reklamerer for utenlandske spillgiganter.

– Jeg vet at det har vært debatt rundt det, og med det monopolet som har vært. Men de (red. anm. Norsk Tipping) får konkurranse. Moralsk sett så synes jeg ikke det er noe problem, så lenge det ikke gjelder alkohol eller tobakk, så synes jeg selv at det er greit, sier Andre Villa til «God kveld Norge» under reklamefilminnspillingen. 

Lotteritilsynet har tidligere reagert kraftig på at norske kjendiser signerer avtaler med utelandske spillselskaper.

A man's gotta eat

Villa bor delt mellom Norge, Spania, og California.

– I tillegg er jeg ikke under noe landslag, og har gått min egen vei uten noe forbund. Jeg bor jo i utlandet og har flere internasjonale sponorer. Jeg har jo allerede en energidrikksponsor. A man's gotta eat, og det er sånn jeg lever, sier Villa. 

«MobilBet» har investert 20 millioner kroner i det norske markedet det nærmeste året.

– Det omsettes for mer en fem milliarder kroner på lovlige norske pengespill på nettet i året, så skulle det bare mangle om samfunnet ikke fikk nyte godt av en aktivitet som så mange mennesker bruker penger på, sier Bradtke om hvorfor de etablerer seg i Norge.

Blir skummelt å danse

Den kjente motocrossføreren brakk nylig håndleddet og måtte derfor trekke seg fra årets X-Games i Austin, Texas. Dette var veldig tøft, ettersom han var i storform og klar for å ta gull. Villa som dermed har fått ekstra tid, har meldt seg på som deltaker til høstens «Skal vi danse» på TV 2.  

– Jeg får oppleve norsk sommer i år og det gleder jeg meg til. Det er lenge siden. Også skal jeg kose meg med norske folk og danse på TV, det er utrolig skummelt. Mer skummelt enn baklengs salto på crossykkel, påstår Villa. 

Spillselskapet «MobilBet» valgte seg ut Villa før de visste at han skulle være med i det populære danseprogrammet.

- André var hele tiden vårt førstevalg når vi skulle finne en ambassadør for Mobilbet.com, og avtalen ble gjort med før vi visste at han skulle delta i "Skal vi danse".

Snuser på verdensrekord

Men til neste år er det bort med danseskoene og frem med sykkelen igjen. Han håper å være i god form til X-Games 2015.

– Det er jo en verdensrekord som ligger ute der som jeg lukter litt på, sier Villa håpefult.