PENGER TIL FERIEN: De av oss som får igjen penger på skatten, får i snitt 11.548 kroner igjen. Foto: Erlend Aas / Scanpix
PENGER TIL FERIEN: De av oss som får igjen penger på skatten, får i snitt 11.548 kroner igjen. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Går du og venter penger inn på kontoen? 

For noen er beløpet på konto fra i går uendret, selv om man hadde forventet skattepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25. juni er en god dag for mange nordmenn. Ikke bare er det flere som får utbetalt lønn denne datoen – for mange kommer også skattepengene på konto.

I morgentimene ble det imidlertid klart at utbetalingene er forsinket for enkelte bankkunder. 

– Det er en betalingskø. Lønninger og transaksjoner er ikke kommet inn på konto hos kundene, men det vil løse i løpet av kort tid, sa kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø.

Det er fortsatt ikke klart om dette kun gjelder DNB, eller om flere banker er rammet.

– Det er usikkert hvor mange det gjelder. Det er enkelte av våre kunder, men antallet endrer seg hele tiden, sier Dalsbø.

Han kjenner ikke årsaken til betalingskøen, men utelukker ikke at det kan ha sammenheng med skatteoppgjøret, som starter onsdag.

Uavhengig av betalingskøer vil uansett ikke alle få skattepengene på konto i dag. Pengene skal komme på konto eller via utbetalingskort innen to uker fra onsdag, melder Skattedirektoratet.

2,5 milliarder på konto

BLID: Skattedirektør Hans Christian Holte merker at folk er fornøyde med det ekstra tilskuddet til sommerøkonomien. Foto: Ingvil Teige Stiegler / TV 2.
BLID: Skattedirektør Hans Christian Holte merker at folk er fornøyde med det ekstra tilskuddet til sommerøkonomien. Foto: Ingvil Teige Stiegler / TV 2.

Onsdag startet utbetalingen av skattekronene som nesten 2,5 millioner nordmenn har til gode.

– Dette er en hyggelig dag for oss. Jeg merker at folk er fornøyd med å få det ekstra tilskuddet. Mange setter pris på det, selv om dette er penger de selv har spart, sier skattedirektør Hans Christian Holthe til TV 2. 

Skattebetalere som får igjen penger på skatten, får i snitt 11.548 kroner.  

Noen må vente

Rundt tre millioner nordmenn får skatteoppgjøret nå.

De som har levert selvangivelsen elektronisk og som har en forholdsvis enkel økonomi får skatteoppgjøret nå, sier Holthe.

Dersom du har levert selvangivelsen på papir, kan du tidligst vente oppgjøret 6. august. I denne puljen kommer også personlig næringsdrivende og deres ektefeller.

Har du levert en komplisert selvangivelse elektronisk, kan det også hende du må vente til over sommeren.

– I tillegg tar vi ut enkelte til tilfeldig kontroll. Dét kan også være en årsak til at du må vente, sier Holthe.

Her kan du sjekke om du får pengene nå!

Smell

Mens mer enn 2,4 millioner nordmenn kan glede seg over et tilskudd til feriekassen, har flere enn 400.000 av oss fått baksmell. Skatteetaten krever til sammen inn 5,5 milliarder kroner i restskatt.

Skattebetalerne som har fått restskatt, må i snitt betale 13.662 kroner.