Lege forfulgt og banket opp på vei hjem fra jobb

En lege som var på vei hjem fra jobb i Askim søndag kveld, ble dratt ut av bilen og banket opp av flere personer. Mens de slo og sparket kalte de ham «jævla pakkis».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legen fra Oslo var på vei hjem fra arbeid på Indre Østfold legevakt i Askim da en bil begynte å følge etter ham på gamle E18 i Spydeberg, skriver lokalavisen Smaalenenes Avis.

En halvtime senere, da legen kjørte på E18 ved Vinterbro i Ås kommune, blinket og tutet bilen bak så mye at legen valgte å stoppe fordi han lurte på om noe var galt med bilen hans, eller om de bak trengte hjelp.

Men før han hadde kommet seg ut av bilen, kom en mann fra bilen bak bort og begynte å slå og sparke og trakk legen ut av bilen. Ifølge legen deltok flere personer i overfallet.

Hele tiden kom de med rasistiske kommentarer som «jævla pakkis», forteller legen til avisen.

Etterforsker overfallet

Angriperne stakk av fra stedet der bilene hadde stanset, da det dukket opp flere biler. Etterforskningsleder Morten Granerud i Follo politidistrikt sier politiet etterforsker saken, og at de har gode indikasjoner på hvem gjerningspersonene er. Han sier videre at angrepet trolig er rasistisk motivert.

Legen er født og oppvokst i Pakistan, men har bodd i Norge i mange år. Han slapp fra overfallet uten alvorlige skader, men sier han har pådratt seg en del hevelser og smerter, blant annet i hodet og ryggen. (©NTB)