Uruguay-kapteinen kritisk til Suárez' biteoffer

– Han skuffer meg som menneske.

Italia-Uruguay 0-1

Uruguay-forsvarer Diego Lugano valgte å kritisere Giorgio Chiellini etter at italieneren ble bitt av Luis Suárez ti minutter før kampslutt i 1-0-seieren.

Se episoden i videovinduet øverst.

– Det verste er holdningen til Chiellini, sa Lugano da han ble spurt om hendelsen.

– Han er en stor spiller som har hatt en stor karriere, men det stemmer ikke med italiensk fotballs historie å rope og skrike for å få en rival straffet, fortsatte han. Som menneske skuffet han meg totalt. Jeg så virkelig opp til ham tidligere.

Lugano var Uruguays kaptein, men ble skadet i den første kampen mot Costa Rica og har siden stått over kampene mot England og Italia.

– En snik

Dermed går han stikk i strid med de fleste andre, som har valgt å fordømme Uruguay-spissen.

Deriblant selvsagt også Giorgio Chiellini.

– Det var skammelig. Kampen ble avgjort av dommeren, og det var vi, og ikke Uruguay, som skulle ha gått videre. Suárez er en snik og slipper unna med det fordi FIFA vil se de største spillerne spille i mesterskapene deres. Jeg gleder meg til å se om de tørr å bruke videobevis mot ham. Dommeren så bitemerkene, men gjorde ingenting med det, sa han etter kampen.

– Sånt som skjer

Hovedpersonen selv, som er blitt utestengt for å bite motspillere to ganger tidligere, tok situasjonen med knusende ro.

– Slike ting skjer i straffeområdet, sa Suárez til en uruguayansk radiostasjon skriver Sportsmole.

– Vi var bryst mot skulder, og jeg fikk et slag mot øyet.

Kollektiv fordømmelse

Ekspertene tror Suárez har spilt sin siste kamp i VM, og stjernespissen risikerer en to år lang utestengelse dersom etterforskningen FIFA har startet finner 26-åringen skyldig i å brakt sporten i vanære.

– At Suaréz, som har bitt to ganger før og blitt utestengt i månedsvis for det samme tidligere, gjør dette igjen er rett og slett skammelig, sa Erik Thorstvedt i TV 2s VM-studio om hendelsen.

– Det er en handling det ikke finnes noe som helst slags forsvar for, meldte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fra Brasil.

Anklaget pressen

Uruguay-sjef Oscar Tabarez vil kjempe for stjernespilleren sin, og hevder han er et mål for deler av pressen.

– Dersom folk skal angripe ham, som det som skjedde i denne pressekonferansen, så kommer vi til å forsvare ham. Han er en nøkkelspiller og en viktig person i spillergruppen, sa Tabarez etter kampen ifølge SkySports.

Treneren hevdet videre at han ikke hadde sett episoden.

(NTB/TV 2 Sporten)