Ekspertene: – Rett og slett skammelig av Suaréz

Erik Thorstvedt tror Luis Suaréz har spilt sin siste kamp i VM i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Suaréz bet Chelseas Branislav Ivanović i et Premier League-oppgjør i fjor, og ble utestengt i ti kamper av Det engelske fotballforbundet (FA) på grunnlag av videobevis i etterkant av den ufine episoden.

Etter straffen lovet stjernespissen bot og bedring, men i tirsdagens VM-kamp mellom Uruguay og Italia gjorde Suaréz det igjen.

– Rett og slett rystet
Han hugget tennene i skulderen til Italias Giorgio Chiellini i andreomgangen av oppgjøret Uruguay vant 1-0. Bilder publisert av fotobyrået Scanpix viser tydelige bitemerker i den italienske forsvarsbautaens skulder.

Se episoden der Suaréz biter igjen og hva ekspertene mener om episoden i videovinduet øverst i denne artikkelen!

TV 2 Sportens ekspertpanel tar sterk avstand fra Suaréz' oppførsel.

– Jeg er rystet, rett og slett. Jeg har forsvart ham og sett at han har forbedret seg i Premier League. Etter du har gjort noe feil, så forbedrer du deg. Men nå gjør han dette igjen, på den største scenen med over 30 TV-kameraer rettet mot seg i en avgjørende VM-kamp. Jeg er totalt rystet og nesten målløs, sa en sjokkert Morten Langli i studio.

Per-Jarle Heggelund synes det hele bare er trist.

– Det er jo ikke et lite tygg, men et skikkelig jafs. Jeg synes det bare er trist. Dette er jo et av de beste VM noensinne, så skjer dette, sukket han.

– Rett og slett skammelig
Erik Thorstvedt beskriver Suaréz' biting som skammelig og tviler på om Liverpool-spissen får spille mer i VM etter at FIFA har sett nærmere på saken.

Ifølge SVT kan FIFA gi en maksimal utestengelse på  opptil to år for biting. FIFA-straffer er gjeldende i alle turneringer i hele verden. Det betyr Suaréz også risikerer å bli utestengt i kamper i Premier League.

– Han prøver å unngå å bli utvist og hiver seg ned som om han selv har fått vondt. Han er heldig som slipper utvisning, men jeg tror at Suaréz nå er ute av turneringen. Jeg er usikker på hvilke sanksjonsmuligheter FIFA har, men jeg er sikker på at han blir straffet, fastslo Thorstvedt, og la til:

– Men hva tenker Brendan Rodgers, Liverpools manager, når han ser dette? Men dette viser at det er umulig å vite med mennesker, og som gjør VM fascinerende. Det skjer syke ting i VM, men dette er uten tvil noe av det sykeste som har skjedd i VM-historien. Og at Suaréz, som har bitt to ganger før og blitt utestengt i månedsvis for det samme tidligere, gjør dette igjen er rett og slett skammelig, mente han.

Og slo fast:

– Jeg håper Suaréz er ute av VM, rett og slett. 

– Nesten som du ikke tror det er sant
Kasper Wikestad kommenterte den famøse kampen da Suaréz bet Branislav Ivanović i Premier League forrige sesong.

– Det er jo nesten som man ikke tror det. Den opplevelsen jeg hadde da Suaréz bet Branislav Ivanović er noe av det rareste jeg har opplevd som kommentator. Men også da i forkant av kampen var det et stort portrettintervju med Suaréz hvor han bedyret at han var blitt et nytt og bedre menneske, og at døtrene og konen ikke ville snakke med ham om han ikke oppførte seg på banen, poengterte Wikestad.

– Nå har han på en måte gjenopprettet sitt gode navn og rykte, grått etter kampen mot England og fått igjen litt av stoltheten. Så skjer dette her. Det er jo nesten som om man ikke finner ord for det Suaréz gjør, fastlslo kommentatoren.

Sjokkert Drillo
TV 2 Sportens ekspertkommentator Egil Drillo Olsen trodde knapt nok det han så da Liverpool-spissen Suaréz bet – igjen.

– Det er helt uvirkelig at han biter en motspiller, spør du meg. Det går an å sparke litt og slå litt i kampens hete. Men å bite? Det er helt uvirkelig, sukket han under direktesendingen av oppgjøret.

Kommentator Asbjørn Myhre tror Suaréz kan vente seg en streng straff av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter bitingen.

– Du kan ikke bare bite en motspiller og slippe unna med det. FIFA må gripe inn her og gjøre noe i etterkant, fastslo han.