Jan Thomas fikser ikke denne teltturen

Sommertid-programleder Gunhild Dahlberg må møte sin store fobi alene. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommertid-programlederne Gunhild Dahlberg og Ida Fladen prøver denne sommeren å overvinne noen fobier for å bli bedre versjoner av seg selv.

Siden Gunhild er redd for å være alene i skogen ble hun utfordret til å sove en hel natt ute i ingenmannsland.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å bli en friluftsentusiast, men hater alt som minner om mygg og våt mose, sier Gunhild. 

Jan Thomas-metoden

For å komme igjennom døgnet valgte hun derfor å ta med kjendisstylist Jan Thomas som mentor og støttespiller.

Stylisten, som er aktuell med boka «Jan Thomas-metoden» er opptatt av at alle kan bli den beste utgaven av seg selv. Derfor stikker han av når kvelden nærmer seg. 

– Du må jo møte dine egne frykter, det er du som skal overvinne dem Gunhild. Ikke jeg, jeg kan bare lede deg så langt. Resten av veien må du gå selv. Her syns jo jeg du skulle forsøke Jan Thomas metoden, sier han etter teltturen. 

Ja, hva er egentlig Jan Thomas-metoden?

– Jan Thomas metoden går ut på å fjerne det som skaper usikkerhet og frykt. Det å være den beste utgaven må starte med en indre trygghet. Alle kvinner og menns selvbilde må matche virkeligheten. Vi tør ikke å skinne og ta plass. Det er min jobb å hente ut det beste i oss alle, sier han. 

Primitiv tilværelse

Jan Thomas innrømmer at han ikke er fullt så håpløs som i videoen øverst i saken. Hver sommer drar han, kjæresten Christoffer, og hunden Kennedy, på en primitiv hytte ved Urdals sjøen utenfor Oslo.

– Det er et sted jeg virkelig finner roen. Der er det utedo og ingen dekning, så jeg kommer ikke på internett. Der opplever jeg bliss og stikker fingeren i jorda, bokstavelig talt. Jeg trodde aldri jeg kunne dra på fisketur sammen med Christoffer og Kennedy om natten kl 12 og finne roen, men det kan jeg, sier han. 

– Er det ikke litt rart at du som har bygget karrieren din på å gjøre folk penere nå skal fortelle folk at de er bra nok som de er?

– Det er bare 10 % av hva jeg driver med. Det du ser på forsiden av Elle eller Vouge er bare en illusjon. Det er en fantasi. Det er ikke det som skal være målet til mannen i gata. Det er det jeg prøver å fortelle, avslutter han. 

«Sommertid» sendes på TV 2 mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 20.00, gjennom hele sommeren.

Instagram-konkurranse

Hver uke har «Sommertid» en instagram-konkurranse. Denne ukens tema er norsk sommer. Så hvis du har noen fine norske sommerbilder er det bare å bli med! Post ditt bilde på Instagram og merk det med #sommertid og #norsksommer, så er du med i trekningen av et GoPro Hero3-kamera. Fristen for å være med på denne ukens konkurranse er førstkommende fredag. Lykke til!