OVERGREPSSIKTET: Sportsdirektør Brian Holm i  Quick Step. (AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup, file)  DENMARK OUT
OVERGREPSSIKTET: Sportsdirektør Brian Holm i  Quick Step. (AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup, file) DENMARK OUT

Brian Holm tiltalt for seksuelle overgrep mot barn

Sportsdirektøren i profflaget Omega Pharma-Quick-Step må møte i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kjente danske sykkelpersonligheten Brian Holm er tiltalt for seksuelle overgrep mot ei jente under 12 år og må møte i retten i juli. 

Det bekrefter Holms advokat overfor dansk TV 2.

Holm er tiltalt for «blufærdighedskrænkelse», som ifølge dansk rettspraktis defineres som en seksuell handling eller ytring som overskrider en persons grense for hva som føles sømmelig, seksuell beføling eller visning av pornografi til barn. Strafferammen for tiltalen er bøter eller fengsel inntil fire år.

– Det blir et rettsmøte i saken. Min klient er blitt tiltalt for seksuelle overgrep, sier advokat Karoline Døssing Normann til tv2.dk.

Nekter skyld
Advokaten vil ikke gå ut med ytterligere detaljer i tiltalen, men sier at den tidligere proffsyklisten står fast på at han er uskyldig.

– Jeg har drøftet anklagepunktene mot ham, og han var godt forberedt på disse. Det endrer ikke hans innstilling, nemlig at han nekter skyld, sier Karoline Døssing Normann.

Allerede før Københavns Politi tok ut tiltale, hadde politiet bedt retten på Frederiksberg om å beramme rettsaken i saken. Rettssaken er nå berammet til 2. juli 2014.

Det var ilagt et såkalt navneforbud fra retten i saken, men det valgte Holm selv å bryte. Han er ikke fremstilt for grunnlovsforhør, som Ekstrabladet skriver ville vært normalt i en slik sak.

– Vil ikke være usynlig
Brian Holm stod selv frem i slutten av mai og fortalte at han var siktet for seksuelle overgrep. 51-åringen nektet for all skyld.

– Jeg står frem her nå fordi jeg ikke vil spille usynlig i flere måneder. Det er en kjedelig situasjon, men jeg har det allerede bedre nå, sa en preget Holm på en pressekonferanse, ifølge Ekstrabladet.dk.

Brian Holm er en profilert figur i det internasjonale sykkelmiljøet. Han er en av superspurter Mark Cavendish' nærmeste støttespillere. Da Edvald Boasson Hagen syklet for HTC-laget, var Brian Holm en del av støtteapparatet.

I 2002 tilsto Holm at han hadde dopet seg da han var proffsyklist. Han sitter nå i kommunestyret i Frederiksberg for partiet De Konservative.