«Nye England» klarte ikke å beseire Costa Rica

– Men vi viste hvor gode vi kan være, sier Roy Hodgson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Costa Rica-England 0-0

England har fått høre det etter tap i VMs to første kamper. 

Mot Costa Rica skulle noe av æren reddes, og Roy Hodgson skulle vise frem det beste av unge talenter England har å by på.

Det ble bare delvis vellykket.

– Viste hvor gode vi kan være
«Nye England», bestående av en rekke ferske landslagsspillere, klarte ikke å finne veien til mål, men slapp til gjengjeld heller ikke inn noen. Med det unngikk de å stå poengløse igjen etter en ny VM-nedur.

Etter kampen var Hogdson stolt over det laget presterte i kampen.

– Vi viste i dag hvor gode vi kan være. Jeg er skuffet over å ikke kunne avslutte med en seier, men jeg tror ikke vi kunne ha bedt om en bedre opptreden. Jeg synes alle de unge spillerne gjorde det bra, og defensivt var vi fantastiske, sa England-treneren etter oppgjøret, skriver Sky Sports.

For Costa Rica vil VM-eventyret dog tilsynelatende ingen ende ta.

Med 0-0 vant de gruppe D med syv poeng, og slipper derfor å møte vinneren av gruppe C. Det ser ut til å bli Colombia, men de siste kampene i den gruppen spilles ikke før klokken 22:00 tirsdag kveld.

Shaw, Lallana og Barkley
Som annonsert på forhånd gjorde Roy Hodgson store forandringer på laget som tapte mot Uruguay sist.

Bare Gary Cahill og Daniel Sturridge fikk fornyet tillit fra start. Inn kom spillere som Luke Shaw, Adam Lallana, Ross Barkley og Jack Wilshere - spillere som er ventet å bli bærebjelker på landslaget de neste årene.

Men det var en annen unggutt som kom til oppgjørets første store sjanse. 

Joel Campbell, en av åpenbaringene så langt i mesterskapet, trengte bare to minutter på å få fyrt av et skummelt skudd fra 20 meter. Heldigvis for engelskmennene traff skuddet Cahill i ryggen og gikk utenfor Ben Fosters venstre stolpe.

Ti minutter senere var det Sturridges tur til å fyre av fra rett utenfor 16-meteren, men siktet til Liverpool-spissen var innstilt noen få centimetere for langt til høyre. 

Borges-perle
Det meste av sjanser i førsteomgang skulle vise seg å komme fra skudd utenfor 16-meteren.

Etter drøye 20 minutter fikk Costa Rica frispark på 20 meter. Tidligere Tippeliga-profil Celso Borges fikk ansvaret for det, og viste seg tilliten verdig med å skru ballen elegant i tverrliggeren.

Stort nærmere kommer man ikke, men derifra og ut omgangen tok England gradvis over både initiativet og sjanseskapningen.

Etter 28 minutter ropte England på straffe, men dommer Marco Rodríguez mente ikke at Oscar Duarte gjorde noe ureglementert da han la Sturridge i bakken.

Reprisene viste en duell som mange dommere fort kunne ha blåst for. Se og døm selv i videovinduet til høyre.

Syv minutter senere var spissen frempå igjen, men 24-åringen klarte ikke å styre cornereren fra Ross Barkley under tverrliggeren.

Sturridge, Sturridge og atter Sturridge
Men den tidligere Chelsea-spissen ga seg ikke der.

Bare minutter etter at dommeren hadde blåst i gang andreomgangen, var han frempå igjen.

Et blokkert skudd endte til slutt i fanget til Liverpool-spilleren, men en litt for hard førsteberøring gjorde at Keylor Navas rakk å renske unna før Sturridge fikk avsluttet.

Etter halvspilt andreomgang fikk han igjen sjansen etter lekent samspill med James Milner, men nok en gang var avslutningen for svak.

Resten av omgangen ble en relativt hendelsefattig affære, og 0-0 sto seg ut kampen.