SOLGT: Alexander Buttner forlater Manchester United til fordel for Dinamo Moskva. Foto: Scanpix
SOLGT: Alexander Buttner forlater Manchester United til fordel for Dinamo Moskva. Foto: Scanpix

Manchester United-back solgt til Dinamo Moskva

Alexander Büttner forlater Old Trafford til fordel for russisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dinamo Moskva bekrefter på sine hjemmesider at klubben er enig med Manchester United om overgangen for Alexander Büttner.

Den nederlandske backen har skrevet under på en treårskontrakt med klubben fra den russiske hovedstaden.

PÅ PLASS I RUSSLAND: Büttner er på plass i Dinamo Moskva. Foto: Dinamo Moskva/Twitter.com
PÅ PLASS I RUSSLAND: Büttner er på plass i Dinamo Moskva. Foto: Dinamo Moskva/Twitter.com

– Ignorert av van Gaal
Büttners agent Alexander Bursac sier til nederlandske medier at det aldri var et alternativ for backen å fortsette i Manchester United med Louis van Gaal som ny trener.

– Å fortsette i Manchester United var aldri et alternativ. I løpet av de to siste årene har Louis van Gaal ignorert ham på landslaget om og om igjen. Nå har Patrice Evra forlenget kontrakten og Manchester United ønsker å hente Luke Shaw, sier Bursac til Voetbal International.

– Eiere med ambisjoner
Han mener Dinamo Moskva er en klubb som passer 25 år gamle Büttner perfekt.

– Dinamo Moskva har store planer for Alexander Büttner og vil bruke ham i jakten på seriemesterskapet. Klubbens eiere har store ambisjoner og vil ta klubben til et nytt nivå. Jeg er overbevist om at Dinamo Moskva vil kjempe om seriegullet og kvalifisere seg til Mesterligaen, fastslår Alexander Bursac.

– Vil vinne troféer
Büttner selv sier til Dinamo Moskvas hjemmesider at han forlot Manchester United for å vinne troféer og spille i Mesterligaen.

– Jeg vil spille i Mesterligaen og vinne troféer. Dinamo er i ferd med å bygge opp et sterkt lag og jeg føler meg sikker på at laget er godt nok til å vinne seriegull kommende sesong, sier nederlenderen til Dinamos hjemmesider.

– Men dette er første gang jeg er i Moskva, så jeg trenger litt tid til å tilpasse meg meg livet her sammen med min familie. Det flytter sammen med meg hit, og det gjør det lettere for meg. Treningsanlegget til klubben er fantastisk. Jeg er henrykt over å ha signert for Dinamo, sier venstrebacken videre.

Alexander Büttner ble hentet til Manchester United fra nederlandske Vitesse i august 2012. Men i løpet av sine to år på Old Trafford fikk han kun med seg 13 kamper og to scoringer på førstelaget i Premier League.