– Jeg visste ikke at det var Villas siste kamp

Vicente del Bosque skjønner at David Villa tok til tårene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania reiste seg i den betydningsløse siste gruppespillekampen mot Australia i går.

Med en komfortabel 3-0-seier kan de reise hjem til den iberiske halvøyen med litt av æren i behold, men for flere av de mest meritterte spillerne på laget var det aller siste landslagsopptreden. 

Mannen som fikk det meste av oppmerksomheten var David Villa.

– Jeg skjønner at han var sur
32-åringen, som nylig ble lånt ut til Melbourne City, gikk av med stil.

Med et grasiøst hælspark sendte han spanjolene i ledelsen, og supporterne på Arena de Baixada i Curitiba viste sin takknemlighet for hans ni år lange bidrag til «la furia roja» med å applaudere han av banen da Vicente del Bosque byttet han ut etter 56 minutter. 

Å bli tatt av såpass tidlig i sin siste kamp likte dog ikke Villa.

Tydelig preget viket han plass for Juan Manuel Mata, og like etter fanget kameraene opp en gråtende Villa på Spania-benken. Med 59 landslagsmål takket han for seg, men han hadde kanskje håpet at avskjedskampen ble av den litt lengre sorten. 

Flere minutter hadde kanskje del Bosque også gitt ham - om han hadde fått med seg at Villa skulle gi seg.

– Jeg var ikke klar over at det var hans siste kamp. Derfor skjønner jeg at han var sur. Jeg hadde lyst til å få inn litt fart på midtbanen, og jeg ville gi Mata noen minutter på banen. Derfor tok jeg av Villa, sier han til den spanske sportsavisen Marca.

Hyller Villa
Villa har for lengst gått forbi Raul González som Spanias mestscorende spiller.

Med 59 nettkjenninger er han 15 foran den tidligere Real Madrid-legenden. Fernando Torres er den nærmeste av de aktive med sine 38. 

– Han etterlater seg et stort hull i laget - spesielt på grunn av mennesket han er. Han var nok veldig skuffet over ikke å få spille i de første to kampene. Han er typen som vil spille vært eneste minutt, sa målvakt Pepe Reina etter kampen, skriver Sports Mole

Mannen som erstattet Villa i mandagens kamp, Mata, hadde også gode ord for sin nå forhenværende lagkamerat.

– David kan være stolt av alt han har utrettet med Spania, av alle målene han har scoret. Vi får se om noen en gang kan overgå det han har gjort - det skal veldig godt gjøres, sa Manchester United-spilleren.

Skal kombinere australsk og amerikansk fotball
Men selv om Villa nå gir seg på landslaget, betyr det ikke at han legger fotballskoene helt til side.

Rett før VM signerte nemlig 32-åringen for den nyetablerte amerikanske klubben New York FC.

Bare dager senere ble han dog lånt ut til søsterklubben Melbourne City i Australia. Begge klubbene er eid av Manchester City, og Villa vil spille for den australske klubben i oktober og november for å holde seg i form til starten av den amerikanske sesongen like etter.

– Dette er ideelt for meg på alle mulige måter. Jeg får muligheten til å spille i en ny liga i et nytt land, samtidig som jeg får trening før MLS-sesongen begynner. Jeg er sikker på at det blir en fantastisk opplevelse å spille for Melbourne, sa han tidligere denne måneden